Logo_RGB 78

Eva Porsvig. Aktivitetsleder Røde Kors Hørsholm. Foto: Carsten Legaard.

Eva Porsvig. Aktivitetsleder Røde Kors Hørsholm.

Nørklerne: Vi strikker og syr til katastroferamte

Hvis du vil være frivillig hos nørklerne, donere garn eller vide mere, kan du kontakte:
Aktivitetsleder Eva Porsvig på telefon 45768076 eller mail på dette link.

Nørklegruppen mødes hver tirsdag kl. 13.30 til 15.30 på Aktivitetscenter Selmersbo for at strikke og sy børnetøj til katastrofepakker.

Nørklegruppen i Hørsholm består for øjeblikket af 28 strikke- og syglade damer. Nogle arbejder hjemme og andre mødes hver tirsdag eftermiddag på SelmersBo i 2 timer for at strikke tøj og tæpper til børn efter opskrifter, der følger Røde Kors` nørkleprogram. Incitamentet til at melde sig som nørkler er at omdanne materialer til brugbart tøj, så børn, der lider nød, kan få tøj på kroppen og holde varmen.

I 2016 blev der afsendt tøj til pakkecentralen i Kliplev i april og oktober måned. Den afsendte mængde tøj var 878 stykker af forskellig art – tæpper, trøjer, undertøj, kjoler, bukser m.m.

Nørklegruppen vil fortsat meget gerne modtage garn i små eller store mængder eller ting, der kan trevles op. Det kan afleveres på Selmersbo eller i Røde Kors-butikken.

Læs bestyrelsens komplette årsberetning for 2016.

Fra venstre Ulla Nissen, stående Eva Porsvig, derefter Birthe Dalskov, Marianne Dunbar, Inger Madsen, Sonja Eskildsen, Lone Poulsen og Ellen Tofte Lund. (Foto: Ulla Lund)

Fra venstre Ulla Nissen, stående Eva Porsvig, derefter Birthe Dalskov, Marianne Dunbar, Inger Madsen, Sonja Eskildsen, Lone Poulsen og Ellen Tofte Lund. Foto: Ulla Lund

 

Nørkleprogrammet indeholder enkelt syet og strikket tøj til børn fra 1½ år til 12-14 år samt tæpper, der strikkes 1m x 1m.

Både garn og stoffer modtager vi gennem Røde Kors-butikken. Alt garn stort og småt modtager vi, og vi forsøger at bruge alt, der egner sig, til vores produkter.

Vi sørger for at vores produktion et par gange om året sendes til Røde Kors’ samlecentral i Jylland, hvor det bliver sorteret og bundtet til forsendelse til udvalgte destinationer i udlandet.