januar 17

Jerry Ritz på Hørsholm Bibliotek: Om hjælpearbejdet på Madagaskar

Jerry Ritz fortæller om Røde Kors hjælpearbejdet på Madagaskar
Jerry Ritz fortæller om Røde Kors hjælpearbejdet på Madagaskar

Karius, Baktus og Krokodillehullet – en fotofortælling om Røde Kors indsats på Madagaskar
Hvor: På Hørsholm Bibliotek, Caroline Mathilde
Hvornår: Onsdag den 7. februar kl. 16.30
Billet-link: Gratisbilletter

Jerry Ritz fortæller om sin studietur til vaniljelandet Madagaskar, som fandt sted i slutningen af 2016. Foredraget handler om Røde Kors arbejde med at forbedre forholdene for lokalbefolkningen og støtte kampen mod underernæring, pest og mangel på mad.

Jerry Ritz siger: ”Det har været utrolig svært at vælge blandt de mange billeder fra den 10 dages tur til det fattige land. Personligt tog jeg over tusinde billeder. Jeg har kogt de mange billeder fra den spændende tur ned til en bouillonterning, som jeg tror kan give et godt indtryk af mine oplevelser”.

Der er meget slum, fattigdom og sult i landet, som er et af verdens allerfattigste, men der er også håb og fremgang, selvom det er et langsomt og sejt træk.

Her hærger pesten stadig

Madagaskar er et af de få lande i verden, hvor pesten stadig hærger. Pest, også kaldet ‘Den Sorte Død’, maner billeder frem om middelalder, beskidte gyder og kloakker, der løber frit, hvor mennesker færdes. Fattigdom, sygdom og elendighed. Sygdommen er for længst udryddet mange steder i verden, men ikke på Madagaskar.

Svend-Bak Jensen, Præsident Røde Kors, Danmark udtaler:

Maner til eftertanke

”Jerry Ritz fortæller levende om sit besøg med Røde Kors på Madagaskar. Hans billeder fortæller om de mange mennesker, der lever under ekstremt fattige forhold og for hvem det er en udfordring blot at skaffe det næste måltid til familien og sig selv og at skabe et hjem i den fattigste slum. Vi hører, hvordan Røde Kors ansatte og frivillige arbejder for at skabe grundlæggende sanitære forbedringer, forebygge sygdom og bekæmpe social nød i et land, hvor hver anden pige mellem 15 og 19 år er mor, ofte forladt af faderen. Det er et foredrag, der er både gribende og maner til eftertanke”.

Jerry har været frivillig i Røde Kors siden 2009 som bestyrelsesmedlem med ansvar for presse- og kommunikation i Hørsholm Afdeling. Er desuden aktiv i integrations-teamet som kontaktperson for en syrisk flygtningefamilie samt medlem af redaktionsudvalget for landsorganisationens frivillige blad ’Mit Røde Kors’.

 


Tags


Kunne dette også være interessant?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}