november 13

Julehjælp til værdigt trængende

Julehjælp Røde Kors 2018

Hvert år hjælper Røde Kors tusindvis af udsatte børnefamilier i Danmark til en god jul. Nu er det tid for at man kan søge om hjælp eller yde et bidrag til netop denne hjælp.

Røde Kors Hørsholm giver familierne et gavekort til Coop (bl.a. SuperBrugsen) på kr. 800,- så de kan forsøde hverdagen og kan samles om og glædes over juleaften.

Maja Bilde, der er aktivitetsleder i Røde Hørsholm med ansvar for Julehjælp, siger til Ugebladet:

“Den lille hjælp gør en stor forskel for de familier, der har så lidt. Ikke mindst for børnene er julehjælpen et vigtigt lyspunkt midt i en svær tid” og fortsætter med denne opfordring: ”Er du i målgruppen som er berettiget til hjælp, kan vi oplyse at der er nu fremlagt ansøgningsskemaer om julehjælp til familier i Røde Kors butik, på Hørsholm Bibliotek samt på Hørsholm Rådhus”.

Ansøgningsfrist er den 30. november, hvor ansøgningerne skal foreligge på Rådhuset.

Også til enlige flygtninge

Det er af Røde Kors lokalt i Hørsholm besluttet, at også enlige flygtninge på Integrationsydelse kan få julehjælp på 50% af familiers julehjælp (kr. 400). Her ligger ansøgningsskemaer fremme ved Onsdags-café arrangementerne i Røde Kors mødelokale, Savsvinget.

Disse ansøgninger skal afleveres i cafeen til aktivitetsleder Maja Bilde eller bestyrelsesmedlem Jerry Ritz. De to håber at kunne efterkomme alle ansøgninger.

Følelsen af at stå helt udenfor

Jerry Ritz, der er bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlig i Røde Kors Hørsholm, siger:

“I julen kan isolationen føles ekstra stor. Mens de fleste børn og voksne glæder sig til julen, er højtiden for udsatte familier ofte forbundet med ekstra store bekymringer. Der er ikke råd til julemiddag, juletræ eller gaver til børnene. Ofte er julen fyldt med dilemmaer og afsavn, fordi økonomien ikke slår til. For familierne, og ikke mindst for børnene, er julen følelsen af at stå helt udenfor. For børnene kan det f.eks. betyde, at det er svært at komme i skole efter juleferien, fordi de ikke kan fortælle om en god jul som deres kammeraters. Med julehjælpen giver vi børnene mulighed for at fortælle deres kammerater om en god jul, når de kommer tilbage i skolen efter ferien. Vi kan hjælpe familierne ind i varmen og give dem mulighed for at føle sig som en del af fællesskabet igen – fordi vi ved, hvor vigtigt det er”.

Julehjælpen kan give børnene og deres familier noget at samles om og glædes over i juletiden. Familierne får typisk en julekurv fyldt med julens madvarer og en lille gave til børnene, så både børn og voksne får en juleaften som de fleste andre.

Hjælp hele året

Men julehjælpen er mere end en god juleaften. Når Røde Kors hjælper udsatte familier i julen, rækker de også ud til familierne resten af året. Kun sådan kan vi sikre, at ingen familier står alene, når julen er slut, og det bliver hverdag igen.

Hvert år hjælper Røde Kors tusindvis af udsatte børn og deres forældre. Vi inviterer børnefamilierne indenfor og tilbyder dem den hjælp og støtte, de har brug for, så de får mere overskud i hverdagen. Vi hjælper familierne til at danne netværk og til at finde vej i det offentlige system. Vi inviterer børnene på ferielejre, hjælper dem med lektierne og giver tilskud til, at de kan få en god og aktiv fritid på lige fod med andre børn.

Hjælp til tusindevis af familier

I 2017 gav 197 Røde Kors afdelinger julehjælp til knap 11.000 familier – heriblandt ca. 20.000 børn. Gennem de seneste år er behovet for julehjælp fra Røde Kors steget: – I 2011 uddelte Røde Kors julehjælp til 1.600 familier og i 2016 fik 10.000 familier julehjælp fra Røde Kors.

Priseksempler

For 800 kr. kan Røde Kors give en julekurv fyldt med julens madvarer til en udsat familie.

For 1000 kr. kan vi sende en hel familie på en uges ferielejr i Danmark

Hvis du vil støtte julehjælpen med et bidrag, kan du gøre det via www.rodekors.dk.


Tags


Kunne dette også være interessant?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}