september 23

Landsindsamling 2016: Meld dig som indsamler for Røde Kors søndag den 2. oktober

Forleden blev en nødhjælpskonvoj med mad og medicin angrebet på vej ind i den syriske by Aleppo. Konvojen var lastet med livsvigtig nødhjælp til 78.000 civile og forsyninger og tæpper til at stå imod vinteren.18 ud af 31 lastbiler blev ramt af luftangrebet. Hjælpearbejdere og chauffører blev dræbt, og fødevarer og anden hjælp blev ødelagt.

Røde Kors fortsætter hjælpearbejdet i Syrien på trods af meget vanskelige vilkår.

Hver dag sætter flere end 6.000 Røde Kors-frivillige livet på spil for at hjælpe de mange millioner mennesker i Syrien, som er belejrede eller fordrevne og på flugt.

Hver måned hjælper Røde Kors 4,5 millioner syrere.

Kommunikationsansvarlig i Røde Kors Hørsholm Jerry Ritz fortæller: ”Røde Kors driver mobile sundhedsklinikker, hjælper med ambulancer og uddeling af medicin og mad, køkkensæt, hygiejneartikler, førstehjælpspakker, tæpper og madrasser. Trods det voldsomme angreb fortsætter vores 600 frivillige i Aleppo arbejdet med at nå ud med nødhjælp til de mest udsatte i den krigsramte by med nødhjælp som mad, vand, tæpper og lægehjælp”.

Håber lokalt i Hørsholm at slå sidste års flotte resultat

Sidste år opnåede Røde Kors i Hørsholm det bedste resultat nogensinde, da Hørsholm-borgerne støttede med 166.041 kroner til nødhjælp. Indsamlingsleder og kasserer i Røde Kors lokalafdeling Michael Rolf Jacobsen: ”Vi håber at flere vil melde sig, da det er vores mål at vi får besat samtlige 125 ruter og pladserne ved indkøbscentre som har søndagsåbent. Sidste år havde vi en fremgang på 9.000 kroner i forhold til året før, så vi er optimistiske og håber på at vi med en fælles indsats fra de engagerede Hørsholm-borgere i år kan nå at indsamle 175.000 kroner”

Meld dig som indsamler 2. oktober og hjælp de krigsramte i Syrien

 ”Der har aldrig været så meget brug for hjælp som lige nu” siger Jørgen Jørgensen, formand for Røde Kors Hørsholm og opfordrer til at man melder sig som indsamler ved landsindsamling 2016. Hvis du vil hjælpe Røde Kors med at hjælpe i Syrien – så meld dig som indsamler på telefon 7010 0000 eller på www.rødekors.dk/indsamler.

Frivillige knokler trods vanskelighederne

Landsindsamling 2016 - din støtte går blandt andet til Røde Halvmånes psykolog-akut-teams i gaderne i Aleppo
Landsindsamling 2016 – din støtte går blandt andet til Røde Halvmånes psykolog-akut-teams i gaderne i Aleppo

Det er blevet sværere at komme frem med nødhjælp 2,3 millioner mennesker er påvirket af de intensiverede kampe i Aleppo, mens 300.000 civile er fanget i byens krigszoner. Indbyggerne har mistet stort set al adgang til vand, elektricitet og lægehjælp. Bombardementerne af byen har ramt flere hospitaler og vandforsyninger. Også adgangen til mad er blevet voldsomt forringet. Syrisk Røde Halvmåne har fyldt flere af deres lagre i og uden for Aleppo med mad og anden nødhjælp, som skal hjælpe befolkningen.

De frivillige har blandt andet uddelt vand til 70.000 mennesker, 49.000 måltider og 10.000 pakker brød.

For yderligere oplysninger: Jerry Ritz, Tlf. 45 86 66 55 – Mail: jerry.ritz@rodekors.dk


Tags


Kunne dette også være interessant?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}