91-årige Kirsten Wessmann-Hansen og 50-årige Jeanette Bech Naeslund mødte hinanden gennem Røde Kors' besøgstjeneste for 3 år siden. Nu er de veninder og omtaler hinanden som familie - og selv om Jeanette nu er flyttet til Sverige besøger hun stadig Kirsten hver onsdag. Kirstens mand er død, og Jeanettes børn er blevet store, så de manglede begge noget meningsfuldt at fylde ugen med. Fotograf: Morten Mejnecke

Leder af Røde Kors besøgsvenner søges

Gør en forskel for mennesker, der føler sig ensomme – Bliv aktivitetsleder for besøgstjenesten i Hørsholm

Vores nuværende besøgsleder slutter af personlige årsager. Derfor søger vi nu efter en ny frivillig, der vil påtage sig opgaven med at matche frivillige besøgsvenner og besøgsmodtagere.

I Røde Kors Hørsholm har vi ca. 10 besøgsvenner, der hver eller hver anden uge besøger et medmenneske, der har brug for nogen at tale med. Vi mødes og drikker en kop kaffe, går en tur eller noget tredje, som vi har lyst til at dele.

Om rollen

Som aktivitetsleder skal du primært tage dig af de henvendelser, vi får fra såvel frivillige som fra mennesker, der gerne vil have en besøgsven. Det er vigtigt, at du kan matche en besøgsven og besøgsmodtager og følge op på, om det går godt i relationen.

Som besøgsven medvirker man til at bryde ensomheden for mennesker, der er alene. Røde Kors besøgsvenner spreder glæde hos et andet menneske. Vi har 5.293 besøgsvenner og lidt over 8.000 besøgsmodtagere på landsplan.

Derudover vil dine opgaver være at:

Foretage indledende samtaler med mennesker, der gerne vil have besøg, og med nye frivillige.

Udbrede kendskabet til og synliggøre besøgstjenesten f.eks. ved at uddele foldere, ophænge plakater og lignende.

Vi forestiller os, at du:

Er imødekommende og tager godt imod de mennesker, der kontakter besøgstjenesten.

Har lyst til at bruge ca. 1-5 timer om ugen (primært i dagtimerne).

Er god til at organisere og har en god situationsfornemmelse.

Til gengæld tilbyder vi:

Et meningsfuldt frivilligjob, der gør en betydelig forskel for de mennesker, som du hjælper. At du bliver en del af et netværk med andre aktivitetsledere i området. Mulighed for at deltage i relevante kurser og temadage.

Vi klæder dig naturligvis på med kurser og sparring, og du bliver en del af Røde Kors’ lokale og landsdækkende kamp mod ensomhed.

For yderligere oplysninger kontakt: Formand Jørgen Jørgensen, Tlf. 40137769 – Email: hoersholm.formand@rodekors.dk