september 8

Reservér søndag den 1. oktober til noget vigtigt

Røde Kors indsamlingen 2017 – søndag den 1. oktober

Når du melder dig som indsamler til Røde Kors insamlingen 2017 søndag den 1. oktober eller støtter indsamlingen med et bidrag, er du med til at hjælpe nogle af verdens mest udsatte mennesker. Du er med til at sikre, at vi kan være til stede i verdens brændpunkter og yde hjælpen, hvor behovet er størst. Når katastrofer rammer, og når krigen raser. Og hver en krone tæller.

Som indsamler vil du typisk samle 1.000 kr. ind. For det beløb kan Røde Kors for eksempel sikre midlertidigt husly til to familier på flugt. En del af indsamlingen vil gå til at sikre, at vi kan respondere på de humanitære kriser, vi oplever lige nu. Derudover vil en del af de indsamlede penge gå til vores katastrofefond, der er den pengesum, der altid skal ligge klar til at blive sendt af sted, hvis en ny, akut katastrofe finder sted. Så vi kan handle med det samme og redde liv, når det gælder. Og så vi kan blive tilbage, når støvet har lagt sig, og hjælpe mennesker og lokalsamfund på fode igen.

En del af pengene vil gå til at sikre det langsigtede hjælpearbejde i nogle af verdens fattigste lande. Det giver os mulighed for at opbygge varslingssystemer, uddanne mennesker i livreddende førstehjælp og andre indsatser, der redder liv, når både små og store katastrofer rammer. I Danmark er pengene med til at gøre en forskel for nogle af samfundets mest sårbare mennesker, når vores frivillige hver eneste dag rækker hånden ud til flygtninge, udsatte børnefamilier og ensomme ældre rundt omkring i landet.

Hvad samler vi ind til?

Hver eneste dag har mennesker brug for vores hjælp. I Syrien er tusindvis af familier lige nu fanget i blodige krigszoner og belejrede byer. Og i Syd- og Østafrika er millioner af børn truet af sult, fordi en tørke har ødelagt høsten. Andre steder i verden står familier uden tag over hovedet, kæmper mod oversvømmelser, fattigdom og sygdomme. Små og store katastrofer, der kalder på vores hjælp. Hver eneste dag.
Vi samler ind, så vi kan hjælpe her og nu. Og så vi kan sikre den akutte og livreddende hjælp, når næste katastrofe rammer.
Røde Kors er altid til stede. Vi er verdens største humanitære organisation, og gennem 150 år har vi hjulpet mennesker igennem krige, katastrofer og sårbare livssituationer. Hvert år giver vi katastrofehjælp til 85 millioner mennesker verden over. Alene i Syrien uddeler vi nødhjælp til 4,5 mio. mennesker hver måned. Og hvert år sender vi ca. 200 danske specialister ud for at hjælpe i verdens brændpunkter.

Røde Kors indsamlingen i Hørsholm

Vi håber på at kunne besætte alle ruter i Hørsholm og søger derfor indsamlere der vil deltage i årets indsamling.
Må børn og unge samle ind?
Ja! Børn under 11 år er velkomne, hvis de følges med en voksen. Børn og unge mellem 11 og 18 år skal følges ad to og to, når de samler ind.
Hvor finder jeg mit mødested og tid?
Typisk samler du ind i dit eget lokalområde fra kl. 11.00 – 14.00.
Find dit mødested, tidspunkt – og din lokale kontaktperson på www.rodekors.dk
Hvordan sikrer jeg et godt resultat?
Du har ringet på, døren åbner, og du står som indsamler klar med indsamlingsbøssen. En af de ting du kan sige er: ”Goddag, jeg samler ind for Røde Kors. Har du lyst til at give et bidrag?” Husk at takke for alle bidrag og respekter et nej med et smil.
Hvordan tager jeg imod betaling?
Hvis folk ikke har kontanter på sig, kan de støtte på en række andre måder. På indsamlingsbøssen er et MobilePay nummer, så du kan tage imod bidrag direkte i døren. I husstandsfolderen er der omtalt flere støttemuligheder, fx SMS, web og giro.


Tags


Kunne dette også være interessant?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}