marts 12

Røde Kors aktiviteter sættes på lavt blus

Det kommer nok ikke som den store overraskelse, at selv Røde Kors må aflyse aktiviteter i den ekstraordinære situation, Corona virus pandemien har afstedkommet.

Fra i dag og foreløbig 14 dage frem er Røde Kors Butikken og Røde Kors Møbler lukket. Der kan ikke afleveres donationer i de to butikker i denne periode, og de frivillige kan heller ikke tilbyde afhentning.

Til gengæld er det stadig muligt at aflevere tøj i de velkendte tøjcontainere, som fortsat vil blive tømt.

Også Røde Kors integrationsaktiviteter på onsdage og torsdage er indstillet, foreløbig indtil den 1. april.

Nørklerne aflyser alle nørkle-arrangementer frem til den 14. april.

Røde Kors besøgsvenner indstiller indtil videre personlige besøg, men aktivitetsleder Lisbeth Valentiner opfordrer besøgsvennerne til at udnytte mulighederne for kontakt via telefon og internet.

Vågetjenestens frivillige oplyser, at de er til rådighed, forudsat der ikke er konstateret Corona-smitte på den pågældende institution.

Røde Kors Førstehjælps kurser melder alt aflyst indtil videre.

Formand beklager

Formand for Røde Kors Hørsholm Jørgen Jørgensen beklager de gener, som aflysningerne måtte medføre, men henviser til nødvendigheden af at vi passer godt på hinanden og søger at undgå smitte så godt vi overhovedet kan.

Jørgen Jørgensen henviser desuden til er brev fra Røde Kors landskontor udsendt torsdag til alle lokalafdelinger. Landsledelsen beder alle lokalafdelinger om at “indstille al aktivitet, hvor I mødes fysisk, inklusive at indstille 1 til 1 aktiviteter og lukke alle Røde Kors-butikker så hurtigt som muligt og senest fredag i denne uge.”

Brevet fra ledelsen

Brevet fortsætter: “Som Statsministeren sagde i går på pressemødet, så handler tiltagene om, at vi skal holde afstand til hinanden. Dette er nødvendigt for at begrænse smitten, men samtidig fører det også til isolation og forstærker ensomhed, bekymring og angst. Derfor er der mere end nogensinde brug for, at vi står sammen og er der for hinanden. Vi opfordrer derfor til, at I prøver at opretholde kontakten i jeres aktiviteter uden at mødes fysisk ved fx at etablere ringeaftaler eller tryghedsopkald hvor behov. Følg med på mitrødekors.dk for ideer til ikke-fysiske aktiviteter.”

Intensivering af Røde Kors’ beredskab

“Vi har som Røde Kors-selskab en særlig rolle i forhold til at assistere myndighederne i alvorlige situationer, som den vi ser nu. Og de kalder på os. Både politiet, sundhedsmyndighederne og internationalt.

Netop nu er de første frivillige ved at blive trænet af Rigspolitiet til at deltage i bemanding af det nationale Corona call center, som bl.a. varetages med døgnåbent fra Frivillighuset. Og allerede i går bistod de første samaritter med sundhedsrådgivning.”

Hjælpenetværk under opbygning

“Endvidere er vi godt i gang med at etablere ’Røde Kors Hjælpenetværk’, hvor vi over hele landet vil matche mennesker med behov for hjælp med mennesker, der vil hjælpe. Siden vi åbnede telefonen i går eftermiddags har mere end 500 mennesker henvendt sig. Den aktivitet, forventer vi, kommer til at vokse voldsomt i de kommende dage.”

Brug for hjælp

“Vi har brug for al den hjælp, vi kan få til beredskabet – både i København til at bemande call centret og over hele landet i forhold til Hjælpenetværket. Spred gerne budskabet til jeres frivillige og lokalt, Røde Kors har brug for alle, og man kan tilmelde sig på Røde Kors’ hjemmeside rodekors.dk eller ringe til 3529 9660.

Med Statsministerens ord: lad os vise, at vi kan være der for hinanden. Og: lad os gøre medmenneskelighed til en folkesag.”

Brevet er underskrevet af Røde Kors Danmarks præsident Sven Bak-Jensen og generalsekretær Anders Ladekarl.


Tags


Kunne dette også være interessant?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}