september 27

Røde Kors beder Hørsholm-borgerne om hjælp nu på søndag

Røde Kors beder Hørsholm borgerne om hjælp til at samle ind til udsatte i Danmark og resten af verden.

Søndag den 2. oktober går danskerne på gaden for at samle ind til udsatte i Danmark og i verdens brændpunkter. Røde Kors inviterer borgere i Hørsholm til at være med.

Tag en indsamlingsbøsse med dig på din søndagsgåtur. Sådan lyder opfordringen fra Røde Kors, som samler ind til udsatte familier og børn herhjemme og ude i verden nu på søndag. Jerry Ritz, kommunikations- ansvarlig i Røde Kors Hørsholm håber, at yderligere 50 borgere vil deltage i indsamlingen i Hørsholm og Rungsted og tilføjer: ”Jeg har deltaget i rigtig mange år og kan kun sige at man altid bliver taget godt imod. Det er en god oplevelse at være indsamler, der er stor respekt for Røde Kors’ arbejde og det mærken man som indsamler, mange steder har man mønter eller telefonen klar, når vi ringer på dørklokken. De senere år er MobilePay blevet meget udbredt det er en hurtig og nem måde at yde sit bidrag på”.

”Vi skal gerne op på over 100 indsamlere for at dække alle ruter” siger Jørgen Jørgensen, indsamlingsleder og næstformand i Røde Kors Hørsholm – og tilføjer: ”Udover at gøre en forskel for verdens udsatte, er det også som en god mulighed for at give sine børn perspektiv på verden omkring dem, genoptage kontakten med en gammel ven, eller se byen med sine bedsteforældre”.

En gåtur for katastroferamte og udsatte børn

I år vil pengene blandt andet gå til ukrainske børn og deres familier, som er kastet ud i voldsom krig og flugt, og katastroferamte børn i Yemen og Afghanistan, der har desperat brug for mad, vand, akut lægehjælp og psykosocial støtte.

I Danmark går pengene til udsatte familie, der kæmper med sygdom, svære livssituationer og en trængt økonomi. Flere børn oplever at stå udenfor, fordi der ikke er penge til fritidsaktiviteter, klasseudflugter og fødselsdage. Din indsats vil også gøre en forskel for dem.

Vil du være med til at gøre en forskel den 2. oktober? Meld dig som indsamler hos Røde Kors i Hørsholm på jorjor@rodekors.dk, eller tilmeld dig på: www.rodekors.dk/indsamling eller telefon 7010 0000.

FAKTA

Typisk samler indsamlere mellem 1.000 og 1.200 kroner på en rute.

For 1.000 kroner kan Røde Kors give:

· En hel måneds livreddende mad til 20 katastroferamte børn

· 20 varme tæpper til børn og voksne på flugt

· Akut lægehjælp til 4 sårede, der har brug for en ambulance

· Seks måneders støtte til et barn i en udsat familie i Danmark

· Et selvværds-opbyggende døgn på en ferielejr for 3 udsatte børn i Danmark


Tags


Kunne dette også være interessant?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}