november 4

Røde Kors Hørsholm tilbyder julehjælp til børnefamilier

Alle børn fortjener en god jul. Det mener den lokale Røde Kors afdeling, som gerne giver en håndsrækning   

Et stigende antal familier i Danmark havner i så svære situationer, at de har brug for hjælp til at klare hverdagen. De er skubbet ud på kanten pga. arbejdsløshed, livskriser eller sygdom.

Flere og flere børn vokser op i familier, hvor ressourcerne er få og afsavnene store. Deres hverdag adskiller sig markant fra andre børns. Der er ikke råd til børnefødselsdag, ferier og fritidsaktiviteter. Det er med til at isolere børnene fra deres jævnaldrende, og det påvirker børnenes trivsel, både på kort og langt sigt.

Maja Bilde, aktivitetsleder og ansvarlig for Røde Kors Hørsholms julehjælp siger:

”I Røde Kors vil vi mindske de afsavn, som børnene og deres familier oplever. Vi vil invitere dem indenfor og skabe positive oplevelser og fællesskaber for både børn og voksne. I julen er giverglæden og hjertevarmen ekstra stor. Derfor samler vi hvert år ind, så vi kan hjælpe udsatte børn og deres familier i julen og resten af året”.

I julen kan isolationen føles ekstra stor

Mens de fleste børn og voksne glæder sig til julen, er højtiden for udsatte familier ofte forbundet med ekstra store bekymringer. Der er ikke råd til julemiddag, juletræ eller gaver til børnene.

Jerry Ritz, bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlig i Røde Kors Hørsholm, siger:

”Selvom Hørsholm er den kommune i landet, hvor borgerne har den tredje højeste gennemsnitsindkomst, kun overgået af Gentofte og Rudersdal, er der en stor forskel på rig og fattig. Ofte er julen fyldt med dilemmaer og afsavn, fordi økonomien ikke slår til. For familierne, og ikke mindst for børnene, er julen forbundet med følelsen af at stå udenfor. For børnene kan det f.eks. betyde, at det er svært at komme i skole efter juleferien, fordi de ikke kan fortælle om en god jul som deres kammerater”.

Ansøgningsskema til værdigt trængende familier hentes lokalt

Julehjælpen er målrettet til værdigt trængende børnefamilier, som er på kontanthjælp, understøttelse eller andre ydelser og derfor har svært ved at få økonomien til at hænge sammen. Alle ansøgninger bliver fortroligt vurderet af kommunen, så man er sikker på, at hjælpen går til de rigtige.

Ansøgningsskema til Røde Kors julehjælp kan hentes i Borgerservice på Rådhuset, Biblioteket i Trommen og i Røde Kors butikken, Usserød Kongevej 80. Ansøgningsskemaet skal afleveres i udfyldt stand på Rådhuset, senest den 30. november.

Ansøgere, som får ja, vil få gavekortene omdelt til adressen i uge 51.

Sidste år modtog 102 familier julehjælp. Igen i år bliver der uddelt gavekort a 800 kroner til Coops butikker til værdigt trængende familier. Samlet uddelte Røde Kors Hørsholm julehjælp for næsten 100.000 kroner i 2019.

Aktivitetsleder Maja Bilde siger:

”Jeg er sikker på at gavekortene vil bringe glæde til udsatte familier, som er ekstra hårdt ramt i år af arbejdsløshed pga. Corona epidemien. Der er stor opbakning fra lokalafdelingens bestyrelse til julehjælpen, så denne aktivitet er nu en fast tradition. Ja, jeg er tilbøjelig til at tilføje: Ligesom julen selv!”.

Mere end 12.000 danske familier søger om julehjælp

På landsplan er det Røde Kors julemission at hjælpe over 12.000 familier. Det kan ikke gøres uden bidrag fra befolkningen. Hvis man ønsker at støtte Røde Kors julehjælp som privatperson eller virksomhed, er det muligt at donere beløb til www.rodekors.dk/jul/julehjaelp                  

”At hjælpen gør en stor forskel, er der ikke tvivl om. For 800 kroner kan vi give en julekurv fyldt med julens madvarer til en udsat familie. For 1000 kr. kan vi sende en hel familie på en uges ferielejr i Danmark. Derfor håber vi at der er mange, som vil betænke de udsatte og gå til Røde Kors hjemmeside for at yde et bidrag,” siger Jørgen Jørgensen, formand for Røde Kors Hørsholm:

”Gennem de seneste år er efterspørgslen på julehjælp fra Røde Kors steget markant: I 2012 uddelte Røde Kors julehjælp til 4.000 familier og i 2019 fik 12.200 familier julehjælp fra Røde Kors, så behovet er stærkt stigende. Det er meget vigtigt, at vi støtter de mest sårbare familier her i Danmark, ligesom vi støtter med nødhjælp til katastrofeområder ude i verden”.

IMG 4194

Maja Bilde, aktivitetsleder i Røde Kors: ”Jeg er sikker på at gavekortene vil bringe glæde til udsatte familier, som er ekstra hårdt ramt i år af arbejdsløshed pga. Corona epidemien. Der er stor opbakning fra lokalafdelingens bestyrelse til julehjælpen, så denne aktivitet er nu en fast tradition. Ja, jeg er tilbøjeligt til at tilføje ligesom julen selv!”.  Foto: Jerry Ritz

Røde Kors Julehjælp

Hvert år hjælper Røde Kors tusindvis af udsatte børn og deres forældre. Sidste år var der 102 familier i Hørsholm som modtog julehjælp fra Røde Kors. Nu er det tid for at ansøge om hjælp. Du, som læser dette, kan støtte med et beløb, så ingen børn skal opleve en jul uden mad og gaver.  Pressefoto Røde Kors.


Tags


Kunne dette også være interessant?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}