oktober 11

Røde Kors søger den sidste brik til butikkens ledelsesteam

0  comments

Siden april har Røde Kors været uden en aktivitetsleder for butikken på Usserød Kongevej, som er landets største Røde Kors Butik målt på omsætning og antal aktive frivillige.

“Det skal ikke være nogen hemmelighed, at bestyrelsen var noget bekymret i foråret, da det ikke lykkedes for os at finde en ny leder af Butikken ” udtaler Jørgen Jørgensen, som er formand for bestyrelsen for Røde Kors i Hørsholm.

“Sammen med lederne i butikken indså vi, at der nok var behov for en ny måde at tænke ledelse på, i og med at butikken var blevet så stor, som tilfældet er”.

Jørgen Jørgensen fortsætter:

”På den baggrund har ledelsesteamet bestående af lederne af de syv forskellige afdelinger i butikken taget på sig at dele ansvaret for ledelsen af hele butikken.”

“Derfor søger vi nu endnu et medlem af teamet, der kan påtage sig at koordinere aktiviteterne og relationerne mellem afdelingerne og omverdenen, herunder bestyrelsen og andre Røde Kors butikker.”

“Denne måde at lede Butikken på har været rigtig positiv. Butikken har siden foråret oplevet en særdeles god udvikling med rekordstore omsætningstal. Bestyrelsen er meget imponeret over, hvor godt lederne og de mange øvrige frivillige bringer butikken gennem en vanskelig tid,” siger Jørgen Jørgensen.

Teamet bestående af de syv afdelingsledere er: Stig Gordon Nielsen, bøger og musik, Birgitte Olsen, ting og sager, Bente Eriksen, legetøj, Aase Rønsgaard, tøj, Erik Andreasen, service, Bjarne Lyngersen, teknik, og Kirsten Lauritzen, kassen. De syv har tilsammen 44 års anciennitet som frivillige i Røde Kors genbrug.

Større ansvar til den enkelte

På spørgsmålet om hvordan det er at være en del af den store succes som butikken er, siger Bente Eriksen:

”Det er rigtig sjovt at være en del af teamet og dejligt at gå på arbejde. Den nye organisation med teamledelse giver et større ansvar til den enkelte afdelingsleder og har også givet en bedre intern kommunikation imellem de forskellige afdelinger.”

”Samarbejdet er rigtig godt, og det er dejligt med mere ansvar”.

Stig Gordon Nielsen er ikke sen til at tilslutte sig Bentes udtalelser, han nikker bekræftende, inden har tilføjer:

”Vi kom godt igennem Corona-tiden med færre frivillige, og vi er nu heldigvis på næsten normal bemanding, selvom vi altid kan bruge flere frivillige”.

Den gode stemning smitter af

Stig fremhæver den god stemning blandt de frivillige som driver butikken og siger:

”Røde Kors Butikken er et godt sted at arbejde, og den gode stemning smitter af på kunderne, som vi modtager meget ros og anerkendelse fra – og ikke at forglemme nogle fantastiske donationer, så vi har nogle gode ting at sælge”.

Hvorfor vælger du at være frivillig og arbejde ulønnet for netop Røde Kors, spørger vi Bente. Hun er ikke længe om at svare:

”Det, at det er en organisation som arbejder internationalt og gør en kæmpe forskel for mennesker i nød, betyder meget for mig.”

Bente tilføjer: ”At indgå i et frivilligt socialt fællesskab og være beskæftiget, selvom man er stoppet på det traditionelle arbejdsmarked, det bliver man kun dygtigere af”.


Tags


You may also like

Reservér søndag den 3. oktober

Reservér søndag den 3. oktober
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}