juli 29

Sommerudflugt for flygtningebørn til Bakken

Det var lidt af en befrielse, da Røde Kors forleden kunne lukke op for aktiviteterne efter mere end fire måneders lukning og invitere 80 børn på Sommerudflugt for flygtningebørn til Bakken med turpas til alle forlystelserne. Med børnene deltog 40 forældre. 

Røde Kors har grundet faren for Corona-smitte haft lukket for de fleste aktiviteter siden den 4. marts, herunder de ugentlige café-træf for nye borgere/flygtninge, primært fra lande som Syrien, Eritrea og Congo. 

”Det har været en rigtig lang periode uden socialt samvær mellem de lokale frivillige i Røde Kors afdelingens integrations-team og de nye flygtningene med bopæl i kommunen,” siger Maja Bilde, aktivitetsleder for Røde Kors integrations-team.

Maja Bilde tilføjer: ”Hovedparten af de frivillige er i risikogruppen, da de fleste er 60-plus. Men mange af de frivillige i vores team har løbende haft kontakt med de flygtninge-familier, som de er kontaktpersoner for”.  

Børnene begejstret for turen

Abdulrahmen Osfie er far til tre børn – Hala 2 år, Abdelkader 7 år, Mohammad 8 år. Han siger:

”Corona-krisen har været hård at komme igennem. Jeg og min familie har savnet det sociale samvær med de frivillige i Røde Kors lokale integrations-team”.  

Abdulrahmen har måttet undvære undervisningen på VUC i Hillerød, hvor han læser på enkeltfag bl.a. engelsk og matematik på 9. klasse niveau. Børnene har været hjemsendt fra vuggestue, skole og SFO og skulle aktiveres.

”Vi har gået meget hjemme i lang tid og var glade for at Røde Kors inviterede os på Bakken,” siger Abdulrahmen og fortsætter:

”Vi var forsigtige og holdt behørig afstand til de andre gæster, da mange havde fundet vej til forlystelsesparken i det gode vejr.  Vi havde selv medbragt håndsprit, og børnene nød virkelig turen og muligheden for med turpas at prøve de mange attraktioner”. 

En anden af de flygtninge som var med på Bakken er Mirfat. Han siger:

”Min familie og jeg var meget glade for at deltage”.

Støtte fra Staten til sommeraktiviteter for børn og unge

Hørsholm Kommune har fået 965.000 kr. fra Staten til at lave sommeraktiviteter for børn og unge i sommerferien 2020.

”Det er fra denne pulje at Røde Kors havde fået bevilget et tilskud på 30.000 kroner, så det var muligt at gennemføre turen for børnene og udfylde det trivselsmæssige tomrum de har befundet sig i,” fortæller Jerry Ritz, bestyrelsesmedlem i Røde Kors Hørsholm og ansvarlig for kommunikation.

Jerry fortsætter: ”Det var meget populært at tage dem med på Bakken, det er en befolkningsgruppe, som har været særligt ramt, da de fleste ikke har så stort et netværk her i landet endnu. De har derfor følt sig meget isoleret”.

Maja Bilde tilføjer: ”Vi overvejede at tage til BonBon-Land ved Næstved, men syntes at det var for dyrt og risikabelt at leje turistbusser, hvor folk sad tæt sammen. I stedet skulle deltagerne selv klare transporten individuelt til Dyrehaven i Klampenborg”.

det er en befolkningsgruppe, som har været særligt ramt, da de fleste ikke har så stort et netværk her i landet endnu

Røde Kors Integration sommerudflugt for flygtningebørn 2020
Bakke-stemningen var i top og deltagerne var farverige, her ses aktivitetsleder Maja Bilde til sammen med Malaleh og Mirfat med lille Carla. (Foto: Jerry Ritz/Røde Kors)
Røde Kors Integration sommerudflugt for flygtningebørn 2020
Humøret var højt og deltagerne var glade for at komme ud efter måneders Corona isolation fra venstre ses Amal, Barno Azimova, Hala, Maja Bilde, Rand, Ayat og Abha. (Foto: Jerry Ritz/Røde Kors)
19-07-2020-Bakken-Maja
Der var stor tilslutning til Røde Kors udflugt til Bakken med 120 deltagere. Fra venstre aktivitetsleder Maja Bilde, Hala (i klapvogn) 2 år, Abdelkader 7 år, Mohammad 8 år og deres far Abdulrahmen Osfira som efter turen fastslog at det havde været en dejlig oplevelse for børnene. (Foto: Jerry Ritz/Røde Kors)

AKTIVITETER I RØDE KORS INTEGRATIONS-TEAM

Socialt samvær – ugentlig Café-møde (pt. indstillet pga. Corona)
Matchning af kontaktpersoner til nye flygtninge
Udflugter til seværdigheder som Frilandsmuseet, Fisketure, Bakken, Bondegårde
Sprog- og Lektiehjælp (pt. indstillet pga. Corona)
Kulturtræf med Spis-sammen arrangementer
Hjælp til at få cykler
Hjælp til at blive aktiv i sportsforeninger
Erfa-møder med frivillige som er kontaktpersoner


Tags


Kunne dette også være interessant?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}