december 13

Hørsholm Røde Kors sender nødhjælp til sultende børn i Yemen

Røde Kors Hørsholm Lokalafdeling har sendt en donation på 100.000 kroner til Røde Kors indsat i Yemen, som betyder mad til 40 sultende børn i fem måneder.

”Det er vigtigt, at vi kan reagere hurtigt, når der er humanitære kriser som den i Yemen. Det overskud, som vi genererer i vores succesrige genbrugsaktivitet i Hørsholm, skal ud og gøre gavn de steder, hvor behovet for hjælp er allerstørst,” siger Jørgen Jørgensen, formand for Røde Kors Hørsholm.

Røde Kors er til stede i Yemen for at levere basal og livsnødvendig nødhjælp. To års krig har knust Yemen, som i en længere årrække har været plaget af fattigdom. Samfundsstrukturen er brudt sammen som følge af intense kampe og utallige bombenedslag, hospitaler er jævnet med jorden, og sundhedssystemet er kollapset. Det har fået katastrofale konsekvenser for civilbefolkningen.

Der er ingen tegn på at konflikten aftager inden for nærmeste fremtid, og behovet for hjælp vokser i takt med at den brutale konflikt eskalerer i store dele af landet. 18.8 millioner yemenitere har brug for humanitær hjælp og beskyttelse, hvoraf 10.3 millioner står med akut brug for hjælp. Områder er blevet afskåret fra forsyninger af fødevarer, og vandniveauet er kritisk lavt. Det har ført til en alvorlig sultkatastrofe, og lige nu er 3.3 millioner børn, gravide og ammende mødre akut underernærede.

Verdens største humanitære krise

Befolkningen i Yemen kæmper hver dag mod sult, kolera og bombeangreb. Yemen oplever, hvad FN kalder verdens største humanitære krise, en krise, som resten af verden overser.

Yemen har det største udbrud af kolera, og halvdelen af befolkningen står overfor hungersnød. Ifølge FN ved 8.4 millioner mennesker ikke, hvor deres næste måltid skal komme fra. Over halvdelen af landets befolkning mangler adgang til rent drikkevand og sikre sanitetsforhold. Samtidig spreder koleraepidemien sig som en steppebrand.

”Jeg så en dokumentar på CNN i en sen aftentime om den forfærdelige situation med skrækkelige tv-billeder af sultende børn, der nærmest kunne beskrives som levende lig – det var hjerteskærende,” siger Jerry Ritz, der er bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlig i den lokale Røde Kors afdeling.

”Jeg kontaktede næste dag vores landskontor for at høre hvordan vi kunne hjælpe og hvad en økonomisk donation på 100.000 kroner kunne gøre for befolkningen. Svaret var mad for 40 børn i fem måneder, noget helt konkret, som alle kan forholde sig til. Jeg foreslog bestyrelsen, at vi slog til med en sådan donation til de sultende børn i Yemen, alle var med på idéen, og to dage efter var pengene sendt afsted”.

Røde Kors opfordrer til at man støtter med hjælp til Yemen. For 50 kr. kan vi give mad til et katastroferamt barn i Yemen i tre uger. For 135 kr. kan vi uddele et førstehjælpskit til sårede og tilskadekomne civile i Yemen. For 430 kr. kan vi give en familie fra Yemen et huslysæt.

Se nærmere på dette link

Barn 3 Yemen ICRC Barn 2 Yemen Barn 1 YemenI Yemen er der mangel på alt! Den voldsomme borgerkrig mellem regeringsmagten og oprørsstyrker har varet i tre år, og to tredjedele af Yemens befolkning er nu afhængige af nødhjælp for at overleve.

 

Fotos: Internationale Røde Kors


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}