Røde Kors Hørsholm: Om os

I Røde Kors Hørsholm er vi mere end 200 frivillige, der støtter lokalt i Hørsholm. Hørsholm er samtidig en af de afdelinger der økonomisk bidrager med store beløb til det samlede Røde Kors arbejde både lokalt og internationalt. Dette skyldes blandt andet vores velfungerende og succesfulde Røde Kors butik på Usserød Kongevej 80. Læs mere om Røde Kors butikken på dette link.

 

Butikken har succes af flere årsager:

  • Over 200 passionerede frivillige arbejder i butikken.
  • Borgere i nærområdet donerer salgbart tøj, legetøj, møbler og meget mere.
  • Mange kunder hver dag skaber dejlig travlhed og bidrager til vores humanitære arbejde.

Hvert år den første søndag i oktober afvikler vi den store landsindsamling. Sammen med overskud fra Røde Kors butikken og donationer året rundt er landsindsamlinger meget vigtige for Røde Kors.

På generalforsamlingen i februar 2020 blev hele bestyrelsen genvalgt.

 

Bestyrelsen i Røde Kors Hørsholm

Bestyrelsesformand Jørgen Jørgensen, næstformand Jessica Malmqvist, kasserer Michael Rolf Jacobsen, kommunikationsansvarlig Jerry Ritz, Lise Frimodt, bestyrelsesmedlem, sekretær og kontorleder i Røde Kors butikken.
Øvrige bestyrelsesmedlemmer er Rachel Moldavsky og Jonna Farbmacher.

 

Lokalt hjælpearbejde i 2019

Der blev i de sidste uger af 2018 uddelt 85 julehjælpsgavekort á 800 kroner til 65 familier og 40 gavekort á 400 kroner til enlige flygtninge i Hørsholm Kommune. Derudover blev Røde Kors Kokkedal også støttet økonomisk i forbindelse med deres julehjælp.

Her kan du læse hele 2019 årsberetningen for Røde Kors Hørsholm og referat fra generalforsamling 2020.

 

Det internationale Røde Kors

Røde Kors er en NGO hvor flere end 17 millioner frivillige i 189 lande udgør kernen. Alene i Danmark er vi over 25.000 frivillige, heraf godt og vel 200 lokalt i Hørsholm.
Røde Kors har gennem sin 150 år gamle historie bygget på den samme idé. Vi hjælper mennesker i nød uden at skele til nationalitet, etnicitet eller religion.
Røde Kors er en neutral og upolitisk organisation, men vi har holdninger og taler de sårbares sag. Næsten 200.000 danskere støtter vores arbejde. Nogle giver et månedligt bidrag. Andre støtter os med et beløb, når katastrofen rammer. Vi sikrer, at jeres penge bruges fornuftigt, dér hvor de gør allermest gavn.