Julehjælp

Julehjælp fra Røde Kors Hørsholm

Røde Kors i Hørsholm hjælper med at give udsatte familier en god jul

Mens de fleste glæder sig til julen, er højtiden for udsatte familier ofte forbundet med ekstra store bekymringer. Det gør Røde Kors i Hørsholm noget ved. Julehjælpen giver børnefamilierne et vigtigt lyspunkt i en trængt hverdag.

Det er ikke alle, der glæder sig til juleaften. For når julen nærmer sig, får mange børn i Danmark ondt i maven. De vokser op i udsatte familier, hvor der ikke er råd til julemiddag og juletræ med pakker under. Og når vennerne og klassekammeraterne begynder at glæde sig og ønske sig, kan de ikke være med.

Derfor samler Røde Kors hvert år penge ind til at kunne uddele julehjælp. For med julehjælpen giver Røde Kors udsatte børnefamilier et vigtigt pusterum, hvor forældrene kan få lov til at smide bekymringer for en stund, og børnene får mulighed for at opleve julens glæder på lige fod med deres kammerater.

Maja Bilde, tidligere aktivitetsleder for julehjælp i Røde Kors Hørsholm siger:

”Sidste år gav Røde Kors Hørsholm julehjælp til over 100 lokale udsatte familier med behov for støtte, og håbet er, at det igen i år vil være muligt at glæde en masse familier – såvel familier med lav indtægt som nyankomne flygtninge, der er kommet hertil fra krigen i Ukraine”.

Maja Bilde tilføjer: ”For at få hjælp skal man bo i Hørsholm Kommune og have børn under 18 år. Hver enkelt bevilling sker på baggrund af en individuel vurdering af familiens økonomi. Vurderingen foretages af kommunen”.  

På landsplan fik mere end 15.000 børnefamilier julehjælp af Røde Kors sidste år. Vi håber at det er muligt at hjælpe endnu flere i år. Man kan bidrage med et beløb efter eget valg på www.rodekors.dk/jul

Ansøg om hjælp i Hørsholm

Ansøgningsskemaer for borgere bosat i Hørsholm Kommune til Røde Kors julehjælp kan fra nu hentes i Røde Kors Butikken, Hørsholm Rådhus og Hørsholm Bibliotek i Trommen. Ansøgningerne skal afleveres på Rådhuset senest den 28. november.   

”Vi håber at der er borgere som vil støtte op og give et bidrag til julehjælpen. Vi sikrer at hjælpen går til værdigt trængende, idet vi har et tæt samarbejde med Hørsholm Kommune, som godkender ansøgningerne” siger Maja Bilde.

”Ved at støtte Røde Kors’ Julehjælp, er man sikker på at støtten kan være med til give børnene og deres familier noget at samles om og glædes over i juletiden. Ved at støtte gennem Røde Kors er man sikker på at hjælpen går til udsatte.”

"Det er sket, at private har samlet ind, uden at det nødvendigvis er gået til de virkelig trængende, da det ikke er foregået i tæt samarbejde med kommunen”.