Julehjælp fra Røde Kors Hørsholm

Julehjælp

Røde Kors i Hørsholm hjælper med at give udsatte familier en god jul

Mens de fleste glæder sig til julen, er højtiden for udsatte familier ofte forbundet med ekstra store bekymringer. Det gør Røde Kors i Hørsholm noget ved. Julehjælpen giver børnefamilierne et vigtigt lyspunkt i en trængt hverdag.

Det er ikke alle, der glæder sig til juleaften. For når julen nærmer sig, får mange børn i Danmark ondt i maven. De vokser op i udsatte familier, hvor der ikke er råd til julemiddag og juletræ med pakker under. Og når vennerne og klassekammeraterne begynder at glæde sig og ønske sig, kan de ikke være med. 

Derfor samler Røde Kors hvert år penge ind til at kunne uddele julehjælp. For med julehjælpen giver Røde Kors udsatte børnefamilier et vigtigt pusterum, hvor forældrene kan få lov til at smide bekymringer for en stund, og børnene får mulighed for at opleve julens glæder på lige fod med deres kammerater. 

Maja Bilde, Aktivitetsleder for julehjælp i Røde Kors Hørsholm siger:

”Sidste år gav Røde Kors Hørsholm julehjælp til 100 lokale udsatte familier med behov for støtte, og håbet er, at det igen i år vil være muligt at glæde en masse familier”.

Ansøgningsskemaer for borgere bosat i Hørsholm Kommune til Røde Kors julehjælp kan fra primo november hentes i Røde Kors Butikken, Hørsholm Rådhus og Hørsholm Bibliotek i Trommen. Ansøgningerne skal afleveres på Rådhuset senest en 28. november.    

”Vi håber at der er borgere som vil støtte op og give et bidrag til julehjælpen, vi sikrer at hjælpen går til værdig trængende, idet vi har et tæt samarbejde med Hørsholm Kommune som godkender ansøgningerne” siger Maja Bilde. 

 ”Ved at støtte Røde Kors’ Julehjælp, er man sikker på at støtten kan være med til give børnene og deres familier noget at samles om og glædes over i juletiden”. 

Ønsker man at hjælpe Røde Kors med at give julehjælp til udsatte børnefamilier, kan man støtte indsamlingen på www.rødekors.dk/jul. For 800 kr. kan Røde Kors uddele årets julehjælp til en udsat familie i Danmark. I dagene op til juleaften vil familierne modtage et gavekort til COOPs butikker på en værdi af 800 kroner, så de kan nyde julen sammen.

Røde Kors står også klar, når julen er forbi

Røde Kors Hørsholm hjælper også familierne, når julen er slut, og det igen bliver hverdag. Resten af året tilbydes børnefamilierne den hjælp og støtte, de har brug for, gennem Røde Kors’ sociale aktiviteter, så de får mere overskud i hverdagen. Vi tilbyder bl.a. familielejre i skolernes sommerferie.  

 

Nøgletal

I 2020 gav 196 Røde Kors afdelinger julehjælp til 13.300 familier

Gennem de seneste år er efterspørgslen på julehjælp fra Røde Kors steget: – I 2012 uddelte Røde Kors julehjælp til 4.000 familier. Dermed var der mere end tre gange så mange familier, der modtog julehjælp i 2020 som i 2012.

791 frivillige var involverede i julehjælp i 2020

Julehjælpen er i øvrigt vores hyppigst anvendte metode til at rekruttere familier til Røde Kors’ familienetværk.

Kilde: rødekors.dk