Venner viser vej

8.3.2022 Styregruppen i Venner Viser Vej Jerry

Venner viser vej

Røde Kors i Hørsholm etablerede som følge af krigen i Ukraine en ny gruppe af frivillige i marts 2022.

Venner Viser Vej hedder netværket, som er et fælles initiativ etableret af Røde Kors og Dansk Flygtningehjælp.

Venner Viser Vej i Røde Kors Hørsholm er et netværk der blandt andet matcher lokale frivillige med flygtningefamilier. Vi hjælper mennesker der er flygtet fra krig eller forfølgelse til at få en hverdag med indhold, nærvær og oplevelser. Vi introducerer dem til lokalsamfundet og er deres nye venner. Venner som har tid til at lytte og hjælpe dem igennem en vanskelig tid. Medmenneskelighed og ligeværdighed er nogle af de begreber som er en del af Venner Viser Vejs dna.

Venner Viser Vej har ved udgangen af maj 2023 cirka 35 dedikerede frivillige. Frivillige som gør en forskel på hver deres unikke måde for de cirka 150 ukrainske flygtninge der er i Hørsholm.

I Venner Viser Vej Hørsholm møder vi stadig kun de, som er flygtet fra krigen i Ukraine, og der kommer stadig nye.

Vi er så heldige at have 5 blandt de frivillige der taler sproget og er en stor hjælp i forhold til tolkning og kulturforståelse.

Her mødes vi

Vi mødes HVER den 1. ONSDAG i måneden klokken 17:30 - 19:30 (JULI undtaget) i Røde Kors’ forenings- og undervisningslokaler på Savsvinget 4D.

NB! Vær opmærksom på at onsdagsmødet KAN flyttes ud af huset en gang imellem (primært om sommeren).

Vi hygger, laver mad, spiller spil, spiller musik og synger, lærer sprog, får vigtig information fra kommunen og det offentlige, fejrer fødselsdage, leger og nye venskaber skabes imellem frivillige og lokale Hørsholm borgere, men lige så meget imellem de som er flygtet og som har en fælles kulturel baggrund. På andre dage end onsdage mødes Venskabsfamilierne eller vi samles om større fælles aktiviteter.

Vi laver og har lavet mange aktiviteter udenfor huset. Ture til Tivoli, Vikingeskibsmuseet i Roskilde, Zoologisk Have, Kronborg og Frederiksborg Slot, restaurant besøg, show af Benny Schumann, badminton, fælles leg, biograftur, besøg i lokale foreninger som eksempelvis Biavlerforeningen er blot nogle af de oplevelser vi har haft.

Venner Viser Vej ledes af aktivitetsleder Carina Mosbæk og Nataliya Fatkulina.
Kontakt Carina på carmos@rodekors.dk.
Kontakt Nataliya på natfat@rodekors.dk.

Carina er en gammel kending og var en af drivkræfterne, da Røde Kors tog imod flygtige fra Syrien og Eritrea i 2014-2015 sammen med Jerry Ritz i Maja Bildes daværende integrationsteam.

Nataliya har været med i Venner Viser Vej lige fra starten i 2022 med stort engagement og vigtig kulturel og sproglig kapacitet.

Carina og Nataliya komplementerer hinanden på den bedst tænkelige måde.

Samtidig med den enorme indsats fra de nu 29 engagerede frivillige, har vi sammen skabt en tillidsfuld og oplevelsesrig gruppe i Venner Viser Vej Hørsholm.

Carina Mosbæk

 Venner Viser Vej

Carina Mosbæk  email  

Nataliya Fatkulina

 Venner Viser Vej

Nataliya Fatkulina  email  

Ønsker du at blive en del af Røde Kors ”Venner Viser Vej”, skal du sende en email
med dine kontaktoplysninger til aktivitetsleder Carina Mosbæk – via dette link