Venner viser vej

Røde Kors i Hørsholm har i marts 2022 etableret en ny gruppe af frivillige, som hjælper ukrainske flygtninge til rette i lokalområdet

Venner Viser Vej Hørsholm er Røde Kors Hørsholms netværk der matcher lokale frivillige med flygtningefamilier. Vi hjælper mennesker der er flygtet fra krig eller forfølgelse til at få en hverdag med indhold, nærvær og oplevelser. Vi introducerer dem til lokalsamfundet og er deres nye venner. Venner som har tid til at lytte og hjælpe dem igennem en vanskelig tid. Medmenneskelighed og ligeværdighed er nogle af de begreber som er en del af Venner Viser Vejs dna. . 

Venner Viser Vej har siden etableringen den 8. marts 2022 nu 60 dedikerede frivillige og 25 på stand-by til konkrete aktiviteter. I øjeblikket møder vi kun mennesker, der er flygtet fra krigen i Ukraine. Vi er så heldige at have 5 blandt de frivillige der taler sproget og er en stor hjælp i forhold til tolkning og kulturforståelse. 

Tryk på billedet her og se folderen på engelsk og ukrainsk

Her mødes vi

Vi mødes HVER ONSDAG klokken 16-18 i Røde Kors’ forenings- og undervisningslokaler på Savsvinget 4D.  Vær opmærksom på at onsdagsmødet KAN flyttes ud af huset en gang imellem. 

Om onsdagen hygger vi, laver måske mad sammen, lærer sprog, får vigtig information fra kommunen og det offentlige, fejrer fødselsdage, leger og nye venskaber skabes imellem frivillige og lokale Hørsholm borgere, men lige så meget imellem dem som er flygtet som har en fælles kulturel baggrund. På andre dage end onsdage mødes Venskabsfamilierne eller mange samles om fælles aktiviteter.

Vi laver og har lavet mange andre aktiviteter udenfor huset. Eksempelvis Tivoli, Vikingemuseet i Roskilde, restaurant besøg, show af Benny Schumann, badminton, fælles leg, biograftur, besøg i lokale foreninger som eksempelvis Biavlerforeningen og meget mere.  

Venner Viser Vej ledes af to aktivitetsledere i fællesskab, Carina Mosbæk og Olga Safonova. Kontakt Carina på carmos@rodekors.dk og Olga på olgasaf@rodekors.dk.  

Carina er en gammel kending og var en af drivkræfterne, da Røde Kors tog imod flygtige fra Syrien og Eritrea i 2014-2015 sammen med Jerry Ritz i Maja Bildes daværende integrationsteam. 

Olga er ny i Røde Kors, men har allerede vist enorm dedikation til opgaven. Derudover er det en gave med en aktivitetsleder der kan tale sproget med de mange som pt er flygtet fra Ukraine.  

Vi har etableret en styregruppe, en aktivitetsgruppe og 4 hold der sørger for indkøb, laver kaffe mm til hygge om onsdage.  

Kontaktinfo

Carina Mosbæk, frivillig Røde Kors Hørsholm

 Venner Viser Vej

Carina Mosbæk  email  

Olga Safonova, Venner Viser Vej, Røde Kors Hørsholm

 Venner Viser Vej

Olga Safonova email

Ønsker du at blive en del af Røde Kors ”Venner Viser Vej”, skal du sende en email
med dine kontaktoplysninger til aktivitetsleder Carina Mosbæk – via dette link