august 18

Skoleelever inviterer til Kulturpicnic på Rungsted Skole

Spis-sammen-arrangement for børn og forældre torsdag den 25. august

Hørsholm Kommunale Fælleselevråd for de fire kommunale skoler indbyder til Kulturpicnic for børn og forældre på skolerne i Hørsholm Kommune. Det sker torsdag den 25. august på Rungsted Skoles grønne arealer ved boldbanen. I tilfælde af regn har arrangørerne en plan-B klar, så rykker arrangementet indendørs i skolens nye gymnastiksal ved boldbanen.

Formålet med arrangementet, er at få forskellige kulturer rystet sammen og møde de nye borgere, som er kommet hertil som flygtninge og som har børn i skolerne.

Fælles buffet

”Vi vil gerne bidrage til at integrere de nye borgere” siger elevrådsmedlem Rebecca Riis der går i 9A på Rungsted Skole og er en af initiativtagerne til arrangementet og fortsætter: ”Vi vil gøre det ved hyggeligt socialt samvær, hvor deltagerne tager aftensmad med til en fælles buffet, så man kan smage maden fra forskellige kulturer”.

Arrangementet starter kl. 17 og slutter kl. 20 – efter indtagelse af maden i det fri, vil der være sjove fælles aktiviteter for børn og voksne, forskellige spil og lege som kartoffelløb, rundbold ligesom der vil være sanglege og et par fællessange. Udover mad til den fælles buffet skal man medbringe drikkevarer til eget forbrug, tæpper til at sidde på og evt. et par lette klapstole.

Det er helt gratis at deltage og hvis man er aktiv på Facebook kan man tilmeldelse sig på begivenheden ”Kulturpicnic i Hørsholm”, for et give arrangørerne et praj om hvor mange der deltager, men det er ikke et krav.

Sammenhold imellem de forskellige kulturer i Hørsholm Kommune

Arrangør af Kulturpicnic er Fælleselevrådet for Hørsholm Skole, Usserød Skole, Vallerød Skole og Rungsted Skole som består af Helene Kaas, Rebecca Riis, Victor Justesen, Clara Thorngreen og Louise Nielsen.  Udover eleverne har Marie Bach Drivsholm, konsulent i Center for Dagtilbud og Skole, Peter Popowicz fra Venligboerne og Røde Kors og Jerry Ritz, aktiv i integrationsteamet samt kommunikationsansvarlig i Røde Kors også deltaget i planlægningen.

Clara Thorngreen der går i 8 b på Vallerød Skole siger: ”Vi laver Kulturpicnic-arrangementet for at skabe sammenhold imellem de forskellige kulturer i Hørsholm Kommune” hun bliver afbrudt af Louise Nielsen fra 7y på Hørsholm Skole der siger: ”Ja, og for at integrere de nye borgere i Hørsholm”. Samstemmende siger de i munden på hinanden: ”Alle skal føle sig velkommen her i kommunen, uanset hvor de kommer fra og vi vil gerne tage godt imod de fremmede. Der er måske nogle som har fordomme, men hvis man møder en flygtning kan man se at de er helt OK”.  Clara: ”Vi forventer, at folk lærer hinanden lidt bedre at kende og får skabt relationer som kan fortsætte fremover”. Louise: ”Vi har valgt at lave arrangementet som en picnic, da det at spise sammen udendørs på en afslappet facon suppleret med leg, musik og andre aktiviteter er noget som alle kan deltage i – det bliver helt sikkert sjovt og uformelt”.

Jerry Ritz, Røde Kors: ”Jeg synes, at det et rigtig godt initiativ som skoleeleverne har taget. Jeg håber at der vil være stor opbakning til arrangementet og at der er mange børn og forældre som vil deltage, både danskere og nye borgere”.   

For yderlige oplysninger kontakt:

Jerry Ritz – Tlf. 40 15 64 55 – E-mail: jerry.ritz@rodekors.dk

Maria Bach Drivsholm – Tlf. 20 36 07 04 – E-mail: mbd@horsholm.dk

Rebecca Riis – Tlf. 53 57 10 45  –  Clara Thorgreen – Tlf. 52 50 95 54


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}