november 6

God jul. Til alle

Røde Kors i Hørsholm hjælper igen i 2023 med at give udsatte familier en god jul. Mens de fleste glæder sig til julen, er højtiden for udsatte familier ofte forbundet med ekstra store bekymringer. Det gør Røde Kors i Hørsholm noget ved. Julehjælpen giver børnefamilierne et vigtigt lyspunkt i en trængt hverdag.

Det er ikke alle, der glæder sig til juleaften. For når julen nærmer sig, får mange børn i Danmark ondt i maven. De vokser op i udsatte familier, hvor der ikke er råd til julemiddag og juletræ med pakker under. Og når vennerne og klassekammeraterne begynder at glæde sig og ønske sig, kan de ikke være med.

Derfor samler Røde Kors hvert år penge ind til at kunne uddele julehjælp. Med julehjælpen giver Røde Kors udsatte børnefamilier et vigtigt pusterum, hvor forældrene kan få lov til at slippe bekymringerne for en stund, og børnene får mulighed for at opleve julens glæder på lige fod med deres kammerater.

Jessica á Rogvi, formand for Røde Kors Hørsholm siger:

“Sidste år gav Røde Kors Hørsholm julehjælp til 78 lokale udsatte familier med behov for støtte, og håbet er, at det igen i år vil være muligt at glæde en masse familier – såvel familier med lav indtægt, som flygtninge der er kommet hertil fra krigen i Ukraine.”

Jessica tilføjer: “For at få hjælp skal man bo i Hørsholm Kommune og have børn under 18 år. Hver enkelt bevilling sker på baggrund af en individuel vurdering af familiens økonomi. Vurderingen foretages af kommunen.”  

På landsplan fik mere end 15.000 børnefamilier julehjælp af Røde Kors sidste år. Vi håber at det er muligt at hjælpe endnu flere i år. Man kan bidrage med et beløb efter eget valg på www.rodekors.dk/jul

Ansøg om hjælp i Hørsholm

Ansøgningsskemaer for borgere bosat i Hørsholm Kommune til Røde Kors julehjælp kan fra nu hentes i Røde Kors Butikken på Usserød Kongevej 80, Borgerservice på Hørsholm Rådhus og Hørsholm Bibliotek i Trommen. Ansøgningerne skal afleveres på Hørsholm Rådhus, Slotsmarken 13, 2970 Hørsholm senest den 24. november. Ansøgere får besked senest den 8. december, hvis ansøgningen ikke er imødekommet.

Jessica á Rogvi siger:

“Vi håber, at der er borgere som vil støtte op og give et bidrag til julehjælpen. Vi sikrer at hjælpen går til værdigt trængende, idet vi har et tæt samarbejde med Hørsholm Kommune, som gennemgår og godkender ansøgningerne.”


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}