oktober 2

Røde Kors indsamling 2023: Succes og fremgang

Hørsholmborgerne tog imod opfordringen til at benytte MobilePay – 

Traditionen tro var der i Hørsholm indsamling til den humanitære organisation Røde Kors den første søndag i oktober, som i år også var månedens første dag.

”Vejret var fint til indsamlingen, ingen regn, og solen var ikke for dominerende, så det var helt perfekt,” siger Jørgen Jørgensen, der er næstformand for Røde Kors i Hørsholm og indsamlingskoordinator. Han oplyser, at der i år deltog 60 indsamlere, som var på gaden fra formiddagen, dog uden at medregne hunde og mindre børn som ledsagede deres forældre eller bedsteforældre. Mange gjorde det til en event for flere generationer.   

På forhånd havde lokalafdelingen opfordret til, at indsamlerne gjorde det mere synligt, at man gerne modtog bidrag via MobilePay, da mange ikke længere ligger inde med kontanter. Helt lavpraktisk foregik det ved, at indsamlerne tog et skilt om halsen med tydelig angivelse af det nummer man skulle benytte, hvis man ønskede at overføre et beløb med sin telefon.

Resultatet af årets indsamling blev næsten 65.000 kroner og dermed 10% bedre end sidste år. 

Jørgen Jørgensen siger: ”Der skal lyde en stor tak til alle indsamlerne for indsatsen og de mange bidragsydere i Hørsholm, som så rundhåndet har ydet bidrag til årets indsamling. Det er et resultat som vi er stolte af, da pengene kan gøre stor nytte. Også tak til mine kolleger i lokalafdelingen, Michael Rolf Jacobsen, Jette Toft, Jonna Farbmacher og Jerry Ritz for hjælp med at forberede og afvikle indsamlingen”.   

To tredjedel af bidragene kom ind via telefonoverførelser

”Det var en stor succes. Vi har aldrig tidligere modtaget så stor en andel via MobilePay. Fordelingen var godt 65% af det indsamlede beløb, der kom ind på den måde, og det har helt sikkert været medvirkende til den 10% fremgang,” siger Jerry Ritz, der er kommunikationsansvarlig i Røde Kors Hørsholm:

”Det er en markant fremgang. Tidligere har fordelingen mellem kontanter og mobiloverførelser været fifty/fifty, så vi var på forkant med udviklingen mod et samfund uden kontanter”.     

Ukrainere deltog i indsamlingen

Flere Ukrainske flygtninge, som har midlertidigt ophold i Hørsholm, deltog i indsamlingen. Vi spurgte Yuliia, der var ude på en indsamlingsrute med sine børn, hvordan det var gået::

”Både mine børn og jeg har lært at tale dansk, så jeg henvendte mig på dansk, når de åbnede døren. Folk var rigtig flinke, og vi fik mange bidrag, og vi sluttede med at have samlet ind mellem 2.600 og 2.800 kroner. De fleste viste mig, hvilket beløb de svippede på telefonen, så jeg kunne følge med og skrive det på min lille personlige indsamlingsliste.”

“Jeg er rigtig glad for, at vi kunne hjælpe Røde Kors, som har gjort så meget for os, siden vi kom her til Danmark. Jeg gjorde bidragsyderne opmærksom på, at indsamlingen ikke alene gik til familier med børn i Ukraine, men også til sultkatastroferne i Yemen og Afghanistan, hvor Røde Kors hjælper med mad, så flere overlever”.

Røde Kors oplyser, at for hver 100 kroner til Røde Kors, går 88 kroner direkte til hjælpearbejde.

FAKTA

Røde Kors Hørsholm indsamlede i søndags 64.955 kroner, heraf 42.440 kroner via MobilePay. Det samlede beløb er en fremgang på 10% i forhold til sidste år. Samlet i Danmark blev der i søndags indsamlet 14 mio. kroner til Røde Kors. En fremgang på 1,2 mio. kroner i forhold til 2022.  

Tryk/swipe på billedet og se, hvad der sker ... Brug evt. pilene


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}