oktober 22

Ræk en hånd ud til ensomme ældre i Hørsholm

Næsten hvert andet menneske over 65 år, som modtager hjælp til rengøring eller pleje, ønsker mere kontakt med andre. Det viser undersøgelser. Og det vil Frivilligcenter & Selvhjælp Hørsholm gøre noget ved i samarbejde med frivillige. Derfor har de sat projektet ”Naboskab Følgeskab Fællesskab” i gang med støtte fra Trygfonden, og derfor holder de et lokalt informationsmøde i samarbejde med Dan Rachlin.

“Kontakten mellem mennesker, samtalen og samværet er vigtige ingredienser for at bekæmpe ensomhed. Det er frivillige gode til, og derfor er frivillige en helt central del i vores projekt,” udtaler projektkoordinator Dorte Damsbo.

Dan Rachlin lægger ud

Onsdag den 2. november kl. 16-18 inviterer Frivilligcentret derfor alle interesserede til møde på Hørsholm Bibliotek med information om projektet og med oplæg ved Dan Rachlin. På sin sædvanlige direkte facon lægger Dan Rachlin op til dialog om samvær på tværs af generationer. Dan tager udgangspunkt i sine egne erfaringer med fire meget forskellige bedsteforældre, som alle blev over 90 år og lærte ham, at mennesker er interessante.

Frivillige fortæller

Dorte Damsbo fortæller: “De ældre, som oplever for lidt kontakt med andre, er lige så forskellige som alle andre, men de har brug for, at nogen rækker en hånd ud. Nogle gange skal der bare et lille puf til for at gøre en kæmpe forskel, andre gange skal der en mere vedvarende indsats til. Som frivillig kan du følge en ældre til nogle af de aktiviteter, der allerede findes i Hørsholm, eller du kan deltage i en gruppe med andre frivillige og ældre og fokus på nærvær. Det fortæller vi meget mere om på mødet.”

Annette Wedel-Heinen er frivillig i projektet og leder af projektets ressourcegruppe. Hun udtaler: “Med det her projekt vil vi gerne ændre på svage ældres vilkår både til glæde for nuværende og fremtidige ældre.”

Projektet er støttet af Trygfonden og gennemføres i samarbejde med Hørsholm Kommune, Røde Kors og ÆldreSagen.

Informationsmøde onsdag d. 2. november kl. 16-18 om Frivilligcenter Hørsholms projekt ”Naboskab Følgeskab Fællesskab”, som gennemføres i samarbejde med ÆldreSagen og Røde Kors.
På mødet lægger Dan Rachlin op til dialog om samvær på tværs af generationer.

Tilmelding senest d. 27/10 til dorte@frivillighorsholm.dk.


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}