december 24

Røde Kors Hørsholm sender nødhjælp til Aleppo: Støtter med 400.000 kroner

På baggrund af den humanitære katastrofe der i den seneste tid har udfoldet sig i den syriske storby Aleppo har Røde Kors lokalafdeling i Hørsholm besluttet at give 400.000 kroner i nødhjælp til Røde Kors indsats for de mennesker, som i de seneste dage er evakueret fra østlige Aleppo.

Jørgen Jørgensen, formand for bestyrelsen i Røde Kors, Hørsholm siger: ”Det er en ekstraordinær situation nu, hvor mange, efter den helt store hjælpeoperation er afsluttet, har brug for hjælp i de teltlejre, som er oprettet.”

“På 8 dage har Røde Kors evakueret 35.000 børn og voksne fra det østlige Aleppo. Blandt de evakuerede er børn, ældre, gravide, syge og sårede med akut behov for hjælp. Operationen har kørt både dag og nat. I frostgrader og sne. Nu er de i sikkerhed i teltlejre, men der stort behov for hjælp, som vi ikke kunne sidde overhørig. Det er baggrunden for, at bestyrelsen har taget en hurtig beslutning om at støtte hjælpearbejdet økonomisk”.

I takt med at flere flygter, overfyldes opholdscentre, og mange udsættes derfor for det kolde vejr og utilstrækkelige sanitære forhold.

Generalsekretær i Dansk Røde Kors Anders Ladekarl: ”Vi har den dybeste respekt for det arbejde, vores kolleger i Syrisk Røde Halvmåne og ICRC har gennemført. Døgn efter døgn har de kæmpet med at få folk reddet ud af ruinerne. De har tilbragt nætter uden søvn, mens de har ventet på grønt lys. Og de har selv været udsat for stor risiko, alt imens de har været omgivet af helt ufattelige menneskelige lidelser”.

I dag fortsætter hjælpeorganisationerne arbejdet med at hjælpe ofrene for krigen – i Aleppo og resten af Syrien.

‘Vi er blevet bedt om at evakuere sårede fra Øst-Aleppo’

Anders Ladekarl fortsætter: ”Vi er blevet bedt om at hjælpe med at evakuere omkring 200 sårede ud af Øst-Aleppo. 100 Røde Kors frivillige og ansatte er involveret i operationen og står klar med 10 ambulancer. Vi har 100 frivillige og ansatte på stedet, som med 10 ambulancer er klar til at hjælpe som neutral aktør med at fragte sårede i sikkerhed og til behandling”.

De humanitære behov i Aleppo er enorme. Der er ingen elektricitet, hvilket også medfører, at der ingen ordentlig opvarmning er. Sundhedssituationen er alarmerende og nærmest ikke eksisterende.

”Folk tager umulige beslutninger for at nå i sikkerhed. De baner sig vej gennem ødelagte bygninger, går i timevis. På ryggen bærer de sårede, syge. Sammen med små børn. De kommer til modtagelsescentrene uden nogen ting. Dette er en humanitær tragedie, som bliver værre dag for dag. Vi må gøre noget nu, fordi i morgen kan det være for sent”, siger Pawel Krzysiek, som arbejder for Den internationale Røde Kors-komite.

“Vi er til stede for både at hjælpe med at evakuere sårede og for at yde nødhjælp. Men eventuelle kampe og den store usikkerhed gør nødhjælpsindsatsen særdeles vanskelig og sårbar.”

Røde Kors – Ikke tilfældigt

Anders Ladekarl: ”Det er Ikke tilfældigt. Når civile skal evakueres fra belejrede områder, krigsfanger udveksles eller familier genforenes, er det næsten altid Røde Kors der bliver betroet opgaven. Så det er ikke nogen tilfældighed, at de krigende parter i Syrien er enige om, at det var Røde Kors, og ikke FN eller en NGO, der skulle stå for evakueringerne ud af Aleppo. Vi har den tillid hos alle parter, som er nødvendig for at kunne hjælpe på alle sider i konflikter. En tillid skabt af vores neutralitet og upartiskhed. Røde Kors DNA. Men tilliden kommer også med en pris – diskretion. Ofte oplever vi ting, vi kun kan tale med parterne om og ikke offentligheden. Det er frustrerende for pressen og måske også for jer der følger Røde Kors. Tak når I alligevel støtter os. Private bidrag og støtte er afgørende for, at vi kan fastholde vores neutralitet og uafhængighed”.

Røde Kors ambulancer evakuerer under vanskelige forhold sårede fra det østlige Aleppo
Røde Kors ambulancer evakuerer under vanskelige forhold sårede fra det østlige Aleppo
Røde Halvmåne hjælpere rejser telte Aleppo
Røde Halvmåne hjælpere rejser telte Aleppo

Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}