oktober 1

Røde Kors landsindsamling 2017: Vejret drillede, men 90 frivillige indsamlede 110.567 kroner

Netop som Røde Kors landsindsamling 2017 startede kl. 11 søndag den 1. oktober fra startstedet Joe & The Juice i Hørsholm Midtpunkt begyndte det at regne. Det fik desværre nogle tilmeldte indsamlere til at melde fra i sidste øjeblik.

Det lokale resultat af årets landsindsamling blev lidt lavere end sidste år, hvor vejret også var dårligt på indsamlingsdagen.

Der blev i alt samlet 110.567 kroner – heraf ca. 20.000 kr. på MobilePay på de 90 ruter, som blev besat, samt en gadeindsamler. Et flot gennemsnit på 1.228 kroner, og dermed noget over landsgennemsnittet på ca. 1.000 kroner.

Indsamlingskoordinator Rachel Moldavsky siger:

Tak for indsatsen

“Vi er rigtig glade for resultatet af indsamlingen, selvom vi naturligvis havde håbet på, at det ikke ville være mindre end sidste år. Vi vil takke de mange indsamlere, som trodsede den grå himmel og tog en tørn i tre timer – op og ned af villaveje og trappeopgange. Deres indsats får stor betydning for det hjælpearbejde, som Røde Kors yder i verdens brændpunkter. Ligesom vi skylder de mange borgere, som modtog indsamlerne, en stor tak”.

Årets personlige rekord fik Jerry Ritz, bestyrelsesmedlem og aktiv i Røde Kors integrationsteam med 2.455 kr. i kontanter plus ca. 1.000 kr. i MobilePay. Jerry Ritz:

“Jeg har tidligere haft rekorden, så det var sjovt at ramme et beløb, som er cirka tre gange det gennemsnitslige beløb per indsamler. Det er naturligvis det totale beløb, som er det vigtigste, men for et konkurrencemenneske er det også en sport at samle flest penge ind. Jeg benyttede mig af, at en del dagligvarer butikker havde søndagsåbent, og stod på gaden foran et supermarked. Når folk har indkøbskurven propfyldt med varer, så behøver man ikke gøre opmærksom på, at der mange steder i verden er mennesker, der hverken har mad eller vand – det ligger ligesom i luften”.

Stor vilje til at hjælpe

Sven Bak-Jensen, der i august overtog posten som præsident for Dansk Røde Kors, er bosiddende i Hørsholm. Han deltog som sædvanlig i den lokale landsindsamling. Til spørgsmålet om hvordan han blev modtaget på sin rute siger Sven Bak-Jensen:

“Jeg mødte mange venlige mennesker, og det var rigtig dejligt at mærke den store sympati, der er for Røde Kors’ arbejde herhjemme og ude i verden . Nogle lå ikke inde med kontanter, men så klarede vi det bare via MobilePay. Generelt var der stor vilje til at bidrage til at hjælpe mennesker i nød. Der var en venlig husejer, der bød mig på et friskplukket æble som tak for at jeg samlede ind”.

Sådan gik landsindsamlingen i 2016

IMG 3263 2Sven Bak-Jensen, nyudnævnt president for Dansk Røde Kors, deltog ved indsamlingen i Hørsholm, hvor han bor og tidligere var formand for lokalafdelingen. Her ses han sammen med indsamlingskoordinator for Hørholm, bestyrelsesmedlem Rachel Moldavsky. (Foto: Jerry Ritz/Røde Kors)

IMG 3289Jerry Ritz, bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlig i Røde Kors, satte dagens rekord med 2.455,50 krone i kontanter plus omkring 1.000 kroner i MobilePay (Foto: John Frese/Røde Kors)

IMG 3276Natalie 16 år og Laura 15 år – begge går på Niels Brock Gymnasium (Foto: Jerry Ritz/Røde Kors)

IMG 3259 2Lise Pelle, som er aktiv i Røde Kors integrations-team, var ude og samle ind med Hana (12 år) og Lula (10 år). De to er flygtningebørn fra Eritrea og nu Lises naboer i Hørsholm (Foto: Jerry Ritz/Røde Kors)

IMG 3281 1
Malene Hornbak var ude for fjerde år i træk at samle ind for Røde
Kors i Hørsholm. Hun gik ruten sammen med børnene Viggo (7 år)
og Ida (4 år)

IMG 3268Dorte Schatt gik to ruter og havde døtrene Elisabeth (8 år) og Benedicte (9 år) med på turen

Røde Kors Landsindsamling 2017 i Hørsholm

Peter Popowicz, som er aktiv i Røde Kors integrations-team, havde også afsat tre timer søndag til at samle ind for Røde Kors

IMG 3257Elisabeth Holmboe var atter ude og samle ind for Røde Kors. Hendes egne børn, som hun gik med i mange år, er er flyttet fra reden, så hun havde allieret sig med niecerne Selma (5 år) og Karla (8 år)


Røde Kors indsamling 2017 Henriette datter 1 e1506884166431Henriette var sammen med datteren Luna, der indsamlede 1700 i kontanter og fik
yderligere cirka 500 kr. ind via MobilePay

IMG 3266Helle Hjordt Hansen og hendes mand Joseph Abd El Nour, som har boet ibåde Portugal og Libanon, hvor han oprindelig er fra. Parret er hjemme i Danmark og synes det er vigtigt at støtte Røde Kors arbejde


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}