september 4

Røde Kors frivillige på skovtur til historisk oplevelsescenter

Lige så længe nogen kan huske har der været tradition for, at de mange frivillige i Røde Kors Hørsholm afdeling drager sammen afsted på en sommerudflugt den første søndag i september. I år gik turen Andelslandsbyen Nyvang – det historiske oplevelsescenter ved Holbæk. Tidligere kunne man klare sig med en enkelt turistbus, men de senere års tilgang af nye frivillige har bevirket at der nu skal to store busser til for at kunne dække behovet.

Røde Kors Hørsholm har over 300 frivillige i de mange forskellige aktiviteter, der bl.a. omfatter besøgstjenesten for ensomme, vågekonerne, nørklerne, førstehjælp, integrations-teamet og personale i Røde Kors butikken ved Kongevejscentret og møbellageret i Kokkedal. Omkring 70 frivillige på tværs af alle aktiviteterne deltog i dette års udflugt.

Andelslandsbyen Nyvang ligger smuk placeret i et stort naturområde med bygninger ikke langt fra Holbæk.

”Vi var utroligt heldige med vejret, det var det skønneste solskin hele dagen. Det betyder rigtig meget for at sådan en udflugt skal blive vellykket,” siger Lise Frimodt, bestyrelsesmedlem i Røde Kors og praktisk arrangør af udflugten.

Turen gav også anledning til lidt hjernegymnastik, idet der i bussen på vej til Nyvang skulle gættes en række spørgsmål om andelsbevægelsens opståen og virke, så man var forberedt når man kom frem. De rigtige besvarelser blev præmieret med fine gaver fra lokale sponsorer.

 

Fælles om et samlet mål

Den årlige skovtur støttes af Hørsholm Kommune med midler fra §18-puljen, som det offentlige stiller til rådighed for frivilligt socialt arbejde.

”Det sociale fællesskab har stor betydning for os frivillige i Røde Kors. Netop den årlige skovtur er stedet, hvor vi frivillige mødes på tværs af aktiviteterne og bliver rystet sammen og får styrket netværket,” siger Jerry Ritz, bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlig i Røde Kors.

Fælles for alle frivillige i Røde Kors er de syv principper, som Røde Kors bygger på, og som er fælles for alle Røde Kors selskaber i verden over. De er gældende og vejledende midt i en katastrofe, under en krig eller i udviklingsprojekter i den 3. verden. Fundamente i Røde Kors virke er bygget på medmenneskelighed, upartiskhed, neutralitet, uafhængighed, enhed, almengyldighed og sidst men ikke mindst frivillighed.

Formand for Røde Kors Hørsholm Jørgen Jørgensen deltog også i skovturen og siger:

”Der er ikke tvivl om, at det at være frivillige i Røde Kors også har stor social betydning for de enkelte deltagere. Man møder andre mennesker i lokalsamfundet, og man er fælles om et samlet mål – nemlig det, at gøre en forskel for mennesker i nød, både her i landet og ude i verdens brændpunkter.  Røde Kors styrke ligger i frivillighed, og det har vi stor glæde at i Hørsholm, da det er fundamentet for vores virke”.

Røde Kors Hørsholm Sommerudflugt 2017


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}