juli 5

Edel, 77, arbejder som frivillig i Røde Kors Hørsholm

‘Fordi jeg brænder for det og nyder det sociale fællesskab’

Blandt flere grunde til at arbejde som frivillig i Røde Kors butikken i Hørsholm anfører Edel Valling muligheden for at møde andre mennesker, få et netværk og pleje det gode humør.

Edel Valling blev alene for lidt over et år siden, da hendes mand døde. Alene var hun også i tiden, mens hun passede sin syge mand. Der fik hun et meget konkret behov for at komme ud blandt andre mennesker og deltage i det sociale fællesskab som findes på enhver arbejdsplads.

Edel fortæller: ”De piger, jeg gik til gymnastik med, talte begejstret om deres oplevelser som frivillige. Det kunne jeg godt tænke mig at være en del af. Desuden havde jeg prøvet at arbejde som frivillig i Røde Kors butikken i Hørsholm en periode, før min mand blev syg.”

Da Edel allerede havde kontakterne, var der ikke langt fra tanke til handling, og hun indtog sin plads i kasse-teamet i Røde Kors Genbrugsbutik i Hørsholm med to faste formiddagsvagter om ugen plus en vagt hver anden uge.

”Jeg har det godt med at vide, at disse arbejdstimer gør en kæmpe forskel for mennesker i nød,” siger Edel med vægt og fortsætter: ”Det gør også en forskel for mig personligt, og det hjælper helt sikkert på humøret.”

Et liv med girokort og kontanter

I sit erhvervsaktive liv har Edel arbejdet på postkontor, så hun er vant til at have mennesker omkring sig.

”Jeg arbejdede på postkontor i en tid, hvor der gik rigtig mange kontanter over disken og hvor folk kom på posthuset for at betale deres regninger – kontant.”

Edel har to piger, som begge er gift, og tre børnebørn. Pigerne har støttet Edel under mandens sygdom og død, og de hjælper hende nu med at finde noget mere praktisk at bo i efter det store rækkehus er solgt.

”Det er det jeg brænder for”

”Hvis nogen spørger mig, hvorfor jeg dog går og arbejder gratis for Røde Kors, så svarer jeg: Det er det jeg har lyst til. Det er det jeg har brug for, og det er det jeg brænder for. Så lukker den diskussion som regel uden at vi behøver blive uvenner over det.”

”Det giver selvfølgelig også en ro at vide, at folkepensionen går ind på kontoen hver måned,” fortæller Edel, der fylder 77 til sommer.  Hun har også en sød nabo, som hun går daglige ture med.

”Jeg er nærmest afhængig af at komme ud og gå de ture. Det betyder virkelig noget for mig. Men jeg glæder mig også hver gang jeg har været på vagt i Røde Kors butikken”.

 

Når Edel Valling ikke arbejder som en del af Røde Kors’ team af frivillige, nyder hun naturen på daglige gåture med sin nabo (Foto: Jerry Ritz)
Når Edel Valling ikke arbejder som en del af Røde Kors’ team af frivillige, nyder hun naturen på daglige gåture med sin nabo (Foto: Jerry Ritz)

FAKTA
SOCIALT FÆLLESSKAB OG FRIVILLIGHED

Røde Kors Hørsholm er med sine over 300 frivillige den organisation, som lokalt tiltrækker flest frivillige. I Hørsholm er de frivillige aktive i aktiviteter som genbrugsbutik- og møbler, integrations-team, vågetjeneste, besøgsvenner, nørklerne, indsamling og førstehjælp.

Som frivillig er du med til at gøre en forskel for andre – og får samtidig gode oplevelser i et socialt fællesskab med andre frivillige og nye kompetencer med i rygsækken.

På landsplan beskæftiger Røde Kors 34.000 frivillige og er verdens største humanitære organisation med mere end 11 millioner frivillige i 191 lande.

Røde Kors Hørsholm søger lige nu flere frivillige til alle aktiviteter. Se nærmere om hvordan du kan blive en del af det frivillige team HER

Tekst Carsten Legaard

Fotos: Jerry Ritz


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}