august 17

Frivillighed kan styrke din sundhed

Læs her hvordan: 

1. Frivilligt arbejde skaber en følelse af formål 

Frivilligt arbejde skaber en følelse af formål ved at give en meningsfuld måde at engagere sig i samfundet, personlig vækst, stærke relationer og en større forståelse af verden omkring en.

2. Frivilligt arbejder øger glæde- og lykkefølelse

Frivilligt arbejde kan have en positiv indvirkning på ens glæde- og lykkefølelse ved at give en følelse af formål, socialt samvær og personlig vækst. Det kan være en berigende oplevelse, der bidrager til en øget følelse af glæde og lykke i ens liv.

3. Frivilligt arbejde styrker dit selvværd.

Frivilligt arbejde kan øge dit selvværd ved at give dig anerkendelse, mulighed for at udvikle færdigheder, skabe sociale forbindelser og fremme personlig vækst. Det kan bidrage til at opbygge en positiv selvopfattelse og en stærkere tro på dine evner og værdi.

4. Frivilligt arbejde reducerer risikoen for depression

Frivilligt arbejde kan have positive effekter på mental sundhed og bidrage til at reducere risikoen for depression gennem fx socialt samvær, der mindsker følelsen af isolation og ensomhed, der ofte er forbundet med depression samt følelse af formål og mening, når man bidrager til noget større end sig selv og gør en positiv forskel.

5. Frivilligt arbejde reducerer niveauet af stress- og angst

Frivilligt arbejde kan positive effekter på stress- og angst gennem fx socialt samvær og støtte og meningsfulde aktiviteter.

Frivilligt arbejde kan hjælpe dig med at forblive fysisk og mentalt aktiv ved at skabe sociale forbindelser, bidrage til mental udvikling og tilbyde en velorganiseret aktivitet. Det bidrager til en generel trivsel og velvære.

Er du helt enig eller i nogen grad enig? Så …

Bliv en del af Røde Kors’ team af frivillige

Frivilligt arbejde hjælper dig med at forblive fysisk og mentalt aktiv. Læs nærmere her på hjemmesiden om de mange lokale aktiviteter. I Røde Kors Hørsholm er vi over 300 frivillige som indgår i et fællesskab og gør en forskel for mennesker i nød. 

Roede-Kors-frivillighed-tegning

Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}