august 13

Nørklerne strikker for en god sag

Nørklerne strikker for en god sag. Der bliver strikket, snakket og grinet. Man kan tydeligt mærke glæden og den gode stemning, når der bliver strikket for en god sag. Nørklerne er glade for at mødes i Selmersbo Aktivitetscenter og få strikket en masse tøj og snakket.

“Hvert år bliver der strikket så meget, at det kan fylde hele 16 flyttekasser. Når der bliver strikket, har de altid et smil på læben. Det sekund man kommer ind til alle de frivillige nørkler, får man straks en fornemmelse af en permanent glæde. Og de viser alle med glæde deres strikketøj frem, det, som de har arbejdet på i weekenden,” fortæller Rebecca W. Riis.

Rebecca er praktikant og frivillig i Røde Kors og har besøgt Nørklerne. Nørkleaktiviteten er en lokal social aktivitet i Røde Kors regi med internationalt formål.

Aktivitetsleder Eva Porsvig fortæller på vegne af de frivillige i Røde Kors nørklergruppe:

“Vi er alle sammen glade for at komme her og snakke, møde nye mennesker og bare have det rart.”

26 frivillige

På landsplan er der omkring 5000 aktive i Røde Kors nørklergrupper. I Hørsholm mødes 26 frivillige hver tirsdag på Selmersbo i tre timer fra omkring 13.30. De får foræret garn og stof fra Røde Kors butikken. Materialerne er doneret af lokale borgere. Nørklerne har alle forskellige opgaver. Der er for eksempel en, som laver bamser til børn, hvis forældre er indsatte i arrest eller fængsel, eller til sårbare i asylcentrene.”

“Der er også nogle, som sidder hjemme og strikker eller syr. Det er også en mulighed, hvis man ikke er så mobil eller kan deltage på det tidspunkt, hvor gruppen fast mødes.”

“Vi vil meget gerne have flere frivillige nørklere,” fortæller Eva Porsvig med et smil på læben.

Nørkletøjet sendes til steder i verden, hvor fattigdom og kulde gør vinteren svær at komme igennem. Her luner en dejlig sweater eller et godt tæppe. Der findes også steder, hvor tørken og varmen plager, og børnene leder efter tryghed i en hverdag med mangler. Her betyder det meget at have en fin trøje eller en bamse, man kan kramme.

En stor oplevelse

Rebecca W. Riis fortæller om sit besøg hos nørklerne, at det har været en stor oplevelse:

“Før man træder ind hos dem tænker man, at det sikkert bliver vildt kedeligt. Men det sekund man er trådt ind gennem døren, kan man straks mærke at det ikke bliver kedeligt. Det var så fantastisk at se, hvor passionerede de er i deres arbejde for at strikke til mindre bemidlede børn.”

“Hver tirsdag er der småkager og kaffe på kanden, og der bliver snakket og grinet. Man kan mærke, at nørklerne kan lide at mødes. Der bliver aldrig sagt noget grimt om hinandens strikketøj. Nørklerne er bare glade for, at de har en masse at kunne sende ned til børnene.”

Her kan du læse mere om nørklerne i Hørsholm

 

Rebecca RiisRebecca W. Riis -praktikant og frivillig i Røde Kors

1 IMG 4739Aktivitetsleder Eva Porsvig fortæller Rebecca W. Riis om Nørklerne

1 IMG 4731Strikkepindene går flittigt, mens der snakkes og drikkes kaffe

Nørklerne hos Røde Kors i HørsholmDer er gang i sytøjet og snakken, når de frivillige Røde Kors-nørklere mødes på Selmersbo hver tirsdag

Nørklerne hos Røde Kors i Hørsholm har besøg af en ung praktikant, Rebecca RiisRebbecca Riis: “Det sekund man træder ind gennem dørene hos nørklerne, kan man straks mærke at det ikke bliver kedeligt. Det var så fantastisk at se, hvor passionerede de er”

Alle foto: Jerry Ritz /Røde Kors

GemGem


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}