november 1

Røde Kors besøgsvenner

RØDE KORS BESØGSVENNER 

Det handler om nærvær og finde mennesker som passer sammen ….

Røde Kors besøgsvenner i Hørsholm består i øjeblikket af 22 frivillige besøgsvenner i alderen fra 25 til 82 år. En gang om ugen er de med til at gøre hverdagen lidt gladere for mennesker, der måske er lidt ensomme – eller blot har behov for en god snak eller en gåtur.

Lisbeth Valentiner, der siden 2019 har været aktivitetsleder og stået i spidsen for teamet, efter en tid som ”menig” besøgsven, var forleden vært for en hyggelig frokost på Rungsted Kro. Det var for at takke de frivillige i teamet for deres store frivillige indsats året rundt.

Desværre havde kun syv af besøgsvennerne mulighed for at deltage på dagen, fortæller Lisbeth, men tilføjer: ”Det var en super hyggelig eftermiddag, hvor alle fik mulighed for at fortælle om deres meget forskellige oplevelser som ofte er rent win-win, da såvel  som besøgsmodtager som besøgsvenner får noget ud af relationen”. 

Besøgsvennerne er helt almindelige mennesker, pensionister, unge studerende og mennesker i arbejde, som har det til fælles at de alle har lyst til at gøre en forskel og være noget for andre. Som aktivitetsleder gør Lisbeth sig umage med at matche besøgsven med besøgsmodtager:

”Jeg har altid for øje at det handler om nærværet og hvor vigtigt det er at finde mennesker som passer godt sammen. Røde Kors kan altid bruge flere besøgsvenner” slutter Lisbeth Valentiner.

Lisbet Valentiner ses som nummer to fra højre på billedet fra mødet med besøgsvenner.


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}