marts 1

Røde Kors forbereder sig lokalt til at hjælpe flygtninge fra krigen i Ukraine

Hørsholmborgerne vil gerne hjælpe. Hvervning af nye frivillige til den nye aktivitet Venner Viser Vej er i fuld gang

I lyset af de seneste dages tragiske begivenheder i Ukraine søger Røde Kors Hørsholm lokale borgere til en ny aktivitet, Venner viser vej. Her vil lokale frivillige målrettet hjælpe flygtninge fra Ukraine, såfremt de kommer til Hørsholm. 

Borgmester Morten Slotved meddelte i fredags den 25. februar til sn.dk: “Selvfølgelig er vi klar når der er krig i Europa”. Det var en meddelelse som man hilser velkommen i Røde Kors Hørsholm, og derfor har lokalafdelingens bestyrelse igangsat en hvervekampagne af frivillige borgere som vil være med til at løfte opgaven og byde flygtningene fra Ukraine velkommen til Hørsholm.

Det er Folketinget, der skal beslutte, om landet skal tage imod flygtninge, og det er regeringen, der beslutter, hvor de evt. skal være. Ved demonstrationen foran den russiske ambassade søndag lød det samstemmende fra såvel statsminister Mette Frederiksen som Venstres leder Jakob Ellemann Jensen at Danmark skulle tage imod flygtninge fra krigen i Ukraine.  

Kæmpe interesse

Jerry Ritz, som er bestyrelsesmedlem og kommunikationsansvarlig i Røde Kors, siger:

”Vi mærker en kæmpe interesse fra borgerne i Hørsholm, som tilbyder at hjælpe, og vi har allerede modtaget flere henvendelser fra borgere der spørger hvad de kan hjælpe med, udover at sende penge,” siger Jerry Ritz.

”Det er for tidligt at sige noget om, hvor mange flygtninge fra Ukraine der kommer til Danmark og hvor stor en andel Hørsholm kommer til at modtage, men vi ønsker at være på forkant med situationen og have et hold af frivillige på stand-by, når og hvis det bliver aktuelt. Derfor har vi igangsat hvervning til ”Hørsholm hjælper Ukraine” med opfordring til at gøre en forskel og blive aktiv i den nye aktivittet ”Venner viser Vej” . Det bliver en aktivitet som er baseret på den menneskelige kontakt, så flygtningene ikke føler sig alene, når de kommer til byen,” siger Jerry Ritz.

Mange års erfaring

Røde Kors Hørsholm har mange års erfaring med at tilbyde hjælp til flygtninge, mennesker der har været tvunget til at forlade deres land og som er kommet hertil fra krigens rædsler. I 90’erne var det krigene og de væbnede konflikter i Jugoslavien som fyldte mest. Derefter har der været forfulgte i Iran, Iran og Afghanistan, der er kommet hertil. I de seneste ti år er det ikke mindst ofrene for borgerkrigen i Syrien og konflikten i det østafrikanske land Eritrea, der har sendt mange mennesker på flugt. 

”Jeg har selv deltaget aktivt i integrations-aktiviteterne med flygtningene fra Syrien og Eritrea og været forbindelsesleddet mellem denne aktivitet med et stort antal engagerede frivillige og afdelingsbestyrelsen,” siger Jerry Ritz, der har påtaget sig lokalt at være igangsætter for Ukraine-aktiviteten.

Vil du deltage?

Hvis du er interesseret i at deltage, kan du sende en mail med kontaktoplysninger til: jerry.ritz@rodekors.dk Såfremt man ønsker at sende bidrag til nødhjælp, se på forsiden www.rkhorsholm.dk  

thumbnail Jerry Ritz0553

Jerry Ritz, Bestyrelsesmedlem og aktivitetsleder i Røde Kors Hørsholm –                                                    Foto: Thomas Evaldsen for Røde Kors


Tags


Kunne dette også være interessant?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}