januar 19

Røde Kors topchef på besøg i Hørsholm

Jagan Chapagain, generalsekretær og den øverste chef i IFRC, som er paraplyorganisationen for Røde Kors’ 192 selskaber verden over med over 13 millioner frivillige, gæstede Røde Kors lokalafdeling i Hørsholm i starten af 2022.

Under besøget aflagde Jagan Chapagain visit i den ældste af afdelingens to genbrugsbutikker, butikken på Usserød Kongevej ved KongevejsCentret, som omsætningsmæssigt er den største Røde Kors butik i Danmark og bliver betegnet som organisationens flagship-store.

Det sker ikke så ofte at organisationens øverste chef gæster en lokalafdeling i lille Danmark. Det var også med stolthed, at lokalafdelingens bestyrelse ved formand Jørgen Jørgensen, næstformand Jessica á Rogvi og kommunikationsansvarlig Jerry Ritz, tog imod den globale chef. Ved besøget i Hørsholm var Chapagain ledsaget af Lene Krogh, Vicegeneralsekretær i Røde Kors.

Det er meget imponerende hvad de frivillige magter her

Jagan Chapagain, der har været hjælpeorganisationens generalsekretær i snart to år, var meget imponeret over butikken og udtalte til Frederiksborg Amts Avis der dækkede besøget:

”Det vigtige her er de frivillige. De er rygraden i vores arbejde. Det er meget imponerende, hvad de frivillige magter her. Det er ekstremt positivt,” lød det fra generalsekretæren.

Generalsekretæren blev vist rundt i butikken af Jørgen Jørgensen og fik lejlighed til at stille improviserede spørgsmål til det frivillige personale i selve butikken, i modtagelsen af donationer og i klargøringen af nye varer.

Personalet svarede beredvilligt på alle spørgsmål, tilmed på flydende engelsk. Generalsekretæren var ikke alene imponeret over de frivilliges indsats i butikken, men også over de mange lokale borgere, der donerer Røde Kors butikkens store og fine udvalg af alle typer varer. I så store mængder, at Hørsholm-butikken sender donationer videre til andre Røde Kors butikker.

Indtægt til Røde Kors humanitære hjælpearbejde

Selvom det var en mandag morgen, så var der allerede godt gang i butikken. Ved ankomsten informerede generalsekretæren sig ved kassen om, hvor travlt der er i butikken. Her fik Jagan Capagain oplyst, at sådan en mandag formiddag ikke er det mest travle tidspunkt for salg, men derimod for modtagelse af donationer, når folk har benyttet weekenden til at rydde op og finde ting de ikke anvender længere. Ting som kan give en indtægt til Røde Kors humanitære hjælpearbejde lokalt i Danmark og i verdens brændpunkter.

Forskellige udfordringer

”Genbrugsbutikker er mest udbredt i de vestlige lande,” bemærkede generalsekretæren, mens han tog turen op og ned i den store butik:

”Det er jo sådan, at når mennesker har brug for hjælp, så henvender de sig til Røde Kors. Udfordringerne er meget forskellige. Udviklede lande som jeres har dem også,” sagde Jagan Chapagain. Han illustrerede det med en oplevelse i Røde Kors’ callcenter i København, hvor der var travlt med at svare på spørgsmål fra folk, der var optaget af at blive vaccineret,” forklarede generalsekretæren til Frederiksborg Amts Avis’ udsendte.

Stramt program

Et stramt program for Jagan Chapagains besøg i Danmark inkluderede også et møde med regeringen i form af udviklingsminister Flemming Møller Mortensen (S) og som gæst i DR2’s nyhedsudsendelse ”Deadline”, hvor han blev interviewet om de globale udfordringer som verden står overfor. Men inden generalsekretæren forlod Hørsholm, holdt han møde med repræsentanterne for lokalafdelingens bestyrelse i den lokale afdelings administrative hjerte på Savsvinget. Her fik han en præsentation af afdelingens mange forskellige lokale aktiviteter udover genbrug, som han allerede havde haft mulighed for at se på nærmeste hold i butikken ved besøgets start.

Jørgen Jørgensen, formand for Røde Kors Hørsholm, næstformand Jessica á Rogvi og bestyrelsens kommunikationsansvarlige Jerry Ritz, ser det alle tre som en stor ære at kunne hilse den globale generalsekretær velkommen i Hørsholm og ikke mindst på tæt hold at høre hans synspunkter og visioner for den globale organisations udvikling.

”Generalsekretærens ros af de frivillige i butikken betyder rigtig meget for os. Vi påskønner selv deres store indsats og fantastiske resultater meget. Men at det også kommer fra allerhøjeste sted i Røde Kors er dejligt,” siger Jørgen Jørgensen.

10.10.2022 Jagan 003 i butikken 2

Generalsekretær for IFRC Jagan Chapagains gæster Røde Kors butikken og får en snak i udpakning med Kirsten Rosenstand, i baggrunden er Jytte Madsen (Foto: Nikolaj Kristian Carlsen)

10.01.2022 Jagan besoeg i RK butiken foto Nikolaj

Fornemt besøg i Røde Kors Butikken i Hørsholm, fra venstre ses Lene Krogh, vicegeneralsekretær i Røde Kors Danmark, Jagan Chapagains, generalsekretær og øverstes globale chef for Røde Kors, Jørgen Jørgensen, formand Røde Kors Hørsholm, Jerry Ritz, aktivitetsleder for kommunikation Røde Kors Hørsholm og Jessica á Rogvi, næstformand for Røde Kors Hørsholm (Foto: Nikolaj Kristian Carlsen)


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}