marts 2

Røde Kors jubilæumsnål til Michael Rolf Jacobsen

Michael Rolf Jacobsen hædret for 25 års frivilligt bestyrelsesarbejde med Røde kors jubilæumsnål

Da Røde Kors afholdt deres årlige generalforsamling for fuldt hus i Sognegården, blev kasserer Michael Rolf Jakobsen hædret med Røde Kors jubilæumsnål for sine 25 år som frivillig i den lokale afdeling.

I samtlige 25 år har Michael haft sæde i lokalafdelingens bestyrelse, både som formand, og i rigtig mange år i sin nuværende funktion som kasserer. Han er således blev genvalgt mange gange, da man bliver valgt for to år ad gangen til bestyrelsen. I flere omgange har Michael også været aktivitetsleder for bl.a. Førstehjælp og Indsamling.

Vi spurgte Michael om han husker hvordan det hele startede? Han svarer: 

”Det husker jeg godt, det var i februar i 1997. Jeg blev opfordret af Leif Johannesen, som sad i bestyrelsen. Jeg kendte ham i forvejen fra Spejderbevægelsen. Leif sad dengang som eneste mand blandt kvinder i bestyrelsen, han syntes det ville være fint, hvis jeg kom med. Ud over den siddende bestyrelse var der kun mig selv og en anden, der var fremmødt det år. Lidt af en kontrast til årets generalforsamling 25 år efter med 120 deltagere i Sognegården,” griner Michael og fortsætter:

”Det gik stærkt, tre måneder efter var jeg formand, så det var en tempofyldt start i bestyrelsen – og nu 25 år efter er jeg her stadig”.

Hvad får dig til at genopstille til bestyrelsen år efter år? 

”Jeg er vist nået til det punkt, at det er en væsentlig del af mit liv – og dagligdag. Der ville nok blive lidt tomt, hvis jeg stoppede”. 

Hvad har det betydet for dig at være frivillig i Røde Kors i så mange år? 

”Jeg brænder jo nok for det Røde Kors står for. Jeg føler at jeg er med i noget stort – også med mange penge – det er sjovt som kasserer at kunne sende store beløb til Nødhjælp, både her i Danmark og i verdens brændpunkter. Specielt husker jeg dengang i 2017, hvor vi, udelukkende finansieret af afdelingens lokale midler, havde fyldt tre Hercules fly med mad, som blev kastet ud til den sultende befolkning i Sydsudan. Hvilket sikrede mad til 2.880 vokse og børn i en hel måned. Det er den slags, som giver mening med at være frivillig i Røde Kors,”  slutter den beskedne jubilar Michael Rolf Jakobsen.

2022 Michael Rolf Jacobsen jubilaeum med Joergen Joergensen 1 1

Michael Rolf Jacobsen blev hædret med Røde Kors jubilæumsnål for hans indsats i Røde Kors bestyrelse uafbrudt i 25 år. Nålen bliver overrakt af Røde Kors’ mangeårige formand, nu næstformand Jørgen Jørgensen ved Røde Kors generalforsamling i Hørsholm Sognegård og udløste bragende og velfortjent bifald. (Foto: Jerry Ritz) 


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}