februar 9

Jordskælv i Tyrkiet og Syrien: Røde Kors Hørsholm hjælper ofrene

Hurtig beslutning: Lokalafdelingen sendte 500.000 kroner allerede onsdag

Kraftige jordskælv har ramt Tyrkiet og Syrien. Det var i mandags (6.2) klokken 04.17 lokal tid at jordskælvet fandt sted mellem de tyrkiske byer Gaziantep og Osmaniye – cirka 50 kilometer fra den syriske grænse. En række kraftige efterskælv ramte også regionen. Det første skælv kunne mærkes blandt andet på Cypern, Libanon og Irak. 

I skrivende stund (onsdag aften 8.2) oplyser TV2-News i forbindelse med at Røde Kors generalsekretær Anders Ladekarl er gæst i studiet, at det aktuelt vurderes at 11.000 mennesker har mistet livet, 6-7.000 bygninger er styrtet sammen, 300.000 mennesker er på flugt og omkring 23 millioner mennesker er berørt af katastrofen.     

Jordskælvskatastrofen Røde Kors nødhjælp

Bestyrelsen for Røde Kors Hørsholm besluttede onsdag at sende en halv million kroner til nødhjælp til ofrene for den alvorlige katastrofe.

Jessica á Rogvi, formand for Røde Kors Hørsholm siger:

”Det er rigtig dejligt, at vi kan yde den økonomiske hjælp, som der lige nu er så hårdt brug for.”

“Det skyldes, at vi har haft et fantastisk 2022 i vores to genbrugsbutikker. Jeg kan på bestyrelsens vegne ikke takke de mange frivillige som driver vores butikker nok. Også en varm tak til de mange donorer som gør det muligt. Uden dem kunne vi ikke sælge så mange fine varer – alt fra legetøj til møbler – og mange andre gode produkter som medvirker til at skabe et overskud til hjælp for mennesker i nød”.

Jerry Ritz, Kommunikationsansvarlig i Røde Kors, tilføjer: ”Det er afgørende at hjælpen kommer hurtigt frem, derfor var det vigtig at bestyrelsen tog en hurtig beslutning. Lige nu er der tusindvis af mennesker – børn og voksne – uden tag over hovedet. De har brug for hjælp for at klare sig i kulden. Der er op til 4-5 minusgrader om natten og kun 6-7 graders varme om dagen”.

Jordskælvskatastrofen Røde Kors nødhjælp


Tags


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}