oktober 1

Røde Kors landsindsamling er et familieanliggende

Familien Holmboe tager børn og hund med på ruten

Familien Holmboe fra Hørsholm er aldrig i tvivl om, hvad de skal lave den første søndag i oktober. De er igen med, når Røde Kors årlige landsindsamling finder sted søndag den 6. oktober.  Vi har besøgt familien for at høre nærmere om deres engagement.

Hvor mange år har i samlet ind for Røde Kors?

Elisabeth Holmboe, der er mor til fire drenge siger: “Vi har været med i over 20 år, for vi har samlet ind siden vores to ældste Christian (23) og Thomas (21) var helt små og fortsat lige siden.”

“De to ældste bor ikke hjemme længere, men vores to yngste, Rasmus (19) der går på Rungsted Gymnasium og Alexander (15) der går på Vallerød Skole, deltager med egne ruter, ligesom den indiske udvekslingsstudent Parth , som pt. bor hos familien, mens han går i 2.g på Rungsted Gymnasium,” siger Elisabeth og fortsætter:

“Jeg planlægger selv i år at gå indsamlingsruten sammen med mine to niecer, Karla på 10 og Selma på 7 og vores hund Tiff.”

Hvorfor er det Røde Kors, som I har valgt at støtte med jeres indsats som indsamlere?

Det må være svært ikke at have et hjem

Elisabeth begynder at svare, men Rasmus er ivrig og bryder hurtigt ind: “Det er en god organisation, og man ved hvad pengene går til. Det er godt at vide, at der både hjælpes her i Danmark og ude i verden, hvor der er brug for nødhjælp.”

Elisabeth tilføjer: “Her i landet har vi det rigtig godt.  Vi har villet give vores børn forståelse for, at det er ikke alle steder folk er så privilegeret som vi er – ikke mindst her i Hørsholm.”

Hvad synes I om årets tema for indsamlingen – “Alle har brug for et hjem”?

Familien siger samstemmende, mens vi sidder i trygge rammer i den hyggelige stue: “Det er rigtig godt, man kan slet ikke forestille sig, hvor svært det må være, ikke at have et hjem.  Det er dejligt at vide, at vi med indsamlingen kan medvirke til at sikre mennesker uden hjem akut beskyttelse, ly, mad, vand og lægehjælp.”

Rasmus: “Hvis man har muligheden for at hjælpe, skal man gøre det. Jeg vil derfor opfordre andre til at melde sig som indsamlere. Det er en god oplevelse, der venter. Man bliver taget godt imod. Folk er utrolig flinke, når de ser, at man kommer fra Røde Kors. Dengang vi drenge var mindre, fik vi diplomer. Det er unødvendigt i dag. Det en glæde at kunne gøre en forskel ved at glæde dem, der trænger til hjælp.”

Flere indsamlere søges

Røde Kors Hørsholms to lokale indsamlings koordinatorer Rachel Moldavsky og Michael Rolf Jacobsen gør opmærksom på, at der fortsat mangler indsamlere for at bemande alle ruter i Hørsholm.

En rute, som ikke bliver besøgt, betyder et ringere indsamlingsresultat både lokalt og i det større billede. Vil du være med til at sikre det bedst mulige resultat, så meld dig som indsamler her

 

Familien Holmboe er klar til årets Røde Kors Landsindsamling i Hørsholm

Familien Holmboe samler ind til Røde Kors hvert år og er klar igen søndag den 6. oktober og håber at mange flere siger ja til at melde sig som indsamlere. Fra venstre ses udvekslingsstudent Parth fra Indien, som pt. er en del af familien, i midten Rasmus Holmboe og yderst til højre Elisabeth Holmboe. Foto: Jerry Ritz/Røde Kors

 


Tags

Landsindsamling


Kunne dette også være interessant?

Møde om tilskuddet til Grønland

Møde om tilskuddet til Grønland
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}