februar 20

Unges perspektiv på Røde Kors arbejdet

Røde Kors indbyder til foredrag med Troels Boldt Rømer, formand for Ungdommens Røde Kors, mandag den 24. februar kl. 19 i Hørsholm Sognegård.

I forbindelse med den årlige generalforsamling nu på mandag den 24. februar kl. 19 i Hørsholm Sognegård (indgang fra Ridebanen – dørene åbnes kl. 18:30) indbyder den lokale Røde Kors afdeling til foredrag med den 25-årige Troels Boldt Rømer, som er landsformand for organisationen Ungdommens Røde Kors.

Lokalafdelingens bestyrelse har ønske om at medvirke til etablering af Ungdommens Røde Kors i Hørsholm.

Røde Kors Hørsholm er en veletableret afdeling af Røde Kors med ca. 250 medlemmer og omkring 350 frivillige. Langt de fleste frivillige er pensionister. Afdelingens bestyrelse har i løbet af 2019 haft drøftelser med nogle engagerede unge mennesker om muligheden af at etablere en Hørsholm afdeling af Ungdommens Røde Kors med henblik på at engagere unge mennesker i Røde Kors’ hjælpearbejde her i vores lokalområde.

Troels Boldt Rømer vil fortælle om de mange gode initiativer, som Ungdommens Røde Kors tager rundt om i landet. Danmark er et velstående land, men der findes mange medborgere – unge som gamle – der har behov for en hjælpende hånd fra frivillige i Røde Kors.

Troels Boldt Rømer er en dansk medicinstuderende ved Københavns Universitet, har siden 2017 været formand for Ungdommens Røde Kors. Boldt Rømer er endvidere kendt som tidligere formand for Danske Skoleelever, DSE, og som debattør og tidligere redaktør på RÆSON. Troels Boldt Rømer har været engageret i Ungdommens Røde Kors siden 2011 og blev i oktober 2016 indvalgt som medlem af foreningens landsstyrelse og i oktober 2017 blev Boldt Rømer valgt til formand for foreningen.

Fra ghettoen til fængslet

Da Troels var 16 år, startede han en lektiecafe med Ungdommens Røde Kors i sit lokalområde. Men det var som studiestøtte i Horserød Statsfængsel, at han virkeligt forstod, hvilken forskel, man som frivillig, kan gøre for et andet menneske. Den indsatte, som Troels var studiestøtte for, fortalte begejstret, at han havde pralet over for alle de andre fanger med, at Troels helt frivilligt kom for at hjælpe ham ”en kriminel” med studierne:

”Jeg tror, det gav ham en tro på sig selv – at han betød noget, og verden uden for murene ikke havde givet op.”

Et livslangt engagement

I dag læser den indsatte på universitet, mens han afsoner det sidste af sin 14 år lange dom, og Troels blev bekræftet i, at han ville være en endnu større del af Ungdommens Røde Kors, selvom han faktisk havde svoret, at han ikke skulle bruge sin fritid på møder og ledelsesarbejde. Alligevel er han nu endt i formandsstolen.

”Ungdommens Røde Kors er en organisation, der forandrer samfundet. Det er unge mennesker, som mener, at hvis man har en holdning til, hvordan samfundet skal forandres, så har man også en forbandet pligt til at handle. Det er tusindvis af unge, der engagerer sig i andre mennesker – og bliver ildsjæle for livet.”

Det skal være nemt at gøre en forskel

I Ungdommens Røde Kors tror man på, at ungdommen er en kæmpe ressource med et uudtømmeligt potentiale. Mange unge har lyst til at gøre en forskel, forandre verden og blive hørt. Men det er ikke altid let at finde ud af hvordan.

”Unge oplever uretfærdigheder, udfordringer og manglende handlemuligheder. Unge har drømme, visioner og idéer. Organisationer som Ungdommens Røde Kors skal være med til at omsætte de holdninger til handling – blandt andet ved, at vi gør op med, at det er et medlemskontingent, som bestemmer, om man er en del af vores organisation eller ej”, understreger Troels og afslutter:

”Vi lever i et samfund, hvor det er let at undgå folk, der ikke ligner dig selv. Hvor der fortsat er krig og konflikt – og hvor der bliver bygget mure i stedet for broer. Det er ikke nok bare at ville lave det om – vi skal også have en plan for, hvordan vi vil gøre det. Det er det, Ungdommens Røde Kors skal skabe”.

Troels’ foredrag tager en lille times tid fra kl. 19 til lidt før kl. 20. Alle interesserede kan deltage ved foredraget. Tilmelding er ikke nødvendigt.

Dørene åbnes kl. 18:30, og inden foredragets start byder foreningen på forfriskninger.

”Vi håber at Troels’ indlæg om Ungdommens Røde Kors vil tiltrække nogle yngre mennesker”, siger Jørgen Jørgensen, formand for Røde Kors Hørsholm.

Den efterfølgende ordinære generalforsamlingen er forbeholdt medlemmer af Røde Kors og de mange frivillige i lokalafdelingen.


Tags


Kunne dette også være interessant?

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}